Peg Parnevik om smärtan att gå igenom en separation offentligt

peg parneviks nya musikvideo

För ELLE berättar Peg Parnevik om att vara det galna exet i media, om smärtan över att gå igenom en separation offentligt och om näthatet. Och såklart också om den nya kärleken!
06 oktober, 2021
3:16

Efter reklamen: Peg Parnevik om uppbrottet, näthatet och hennes nya kärlek

(3:16)

Peg Parnevik har haft ett tufft 2021. Hon och Filip Lamprecht gick skilda vägar i våras. Detta i samma veva som Filip Lamprecht var med och tävlade i Let's dance – vilket gjorde att deras relation och uppbrott blev väl uppmärksammat i medierna. Vilket i sin tur ledde till att Peg överöstes med näthat.

– Fy fan det har varit det jobbigaste året i mitt liv, utbrister Peg när ELLE träffar henne för ett snack.

Peg Parnevik om uppbrottet med Filip Lamprecht

– Det är inte Filips fel alls. Men det blev lite så att medierna och svenska folket ville måla upp oss på det sättet. Han var liksom ”the golden boy”, och jag var då så hemsk i kontrast till honom, förklarar Peg Parnevik nu, och hon funderar vidare över varför det blev så:

– Det är kanske så att en stark kvinna med åsikter blir den jobbiga, hemska och galna flickvännen… Och eller ex nu då, haha, säger Peg Parnevik samtidigt som hon berättar att det kändes som att hon delade sin relation med hela Sverige, eftersom hon är känd.

– Det var liksom inte två personer i min relation, utan typ tiotusen!

– Och det var tufft att gå igenom en sådan heartbreak med alla, säger hon och gör klart att uppbrottet i sig gjorde väldigt ont, men att dela med sig av det gjorde ännu ondare.

Peg Parnevik berättar att hatet från främlingar (som hon mötte under och efter sin relation med Filip Lamprecht) påverkade hennes självbild.

Peg Parnevik åkte till USA och drack

Utöver att 2021 präglats av ett smärtsamt uppbrott, bestod året för Peg Parnevik till stor del av att parera det näthat hon möttes av på sociala medier.

– Jag fick höra hur ful, tråkig och dum jag var. Jag förstod inte varför.

– Jag ville egentligen vara i Sverige och heja på min kille typ, men jag orkade inte möta allt så jag åkte till USA, låste in mig och grät och drack. Alltså jag mådde skit.

Peg Parnevik om nya killen

Idag har Peg hittat kärleken på nytt. Hennes nya kille heter Jesper Niklasson och de möttes för första gången på fest.

– Vi har gemensamma vänner, och jag var på väg ut från en fest så stod han där och jag ba ”åh who's that?”, berättar hon samtidigt som hon slår fast att hon egentligen ville vara ensam och singel ett tag.

Peg Parnevik fortsätter:

– Det verkligen bara klickade. Så nu är jag superglad och försöker bara landa i den känslan och vara i den, säger hon och avslutar med att hon egentligen inte vill berätta så mycket mer om honom.

De senaste halvåret har Peg Parnevik skrivit nya låtar och nu i oktober släpps hennes nya EP, och förra veckan släpptes nya låten My Name – och nu släpps även musikvideon till låten!

Nya låten My Name handlar om att människor gärna är snabba på att döma ut en person, och låten tar spjärn från Peg Parneviks egna erfarenheter av näthat som hon utsatts för den senaste tiden.

peg parnevik uppträder på scen

I september släppte Peg även den nya låten Somewhere Without Me, som handlar om uppbrottet från Filip.

Foto: TT/Instagram

Missa inte

Penny Parnevik och Douglas Murray har köpt en ny lägenhet

Så ser den ut!

Kändisar som blivit farmor eller mormor i ung ålder

Mormor vid 34 – och gammelmormor vid 58(!)

4 nya poddar att lyssna på när du åker till jobbet

Höstens poddnyheter är här!