Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Peg Parnevik hyllas för sin ärliga kroppsbild inför sommaren

05 jun, 2021 
AvJessica Rådne
peg parnevik
”Du duger som du är”, lyder Peg Parneviks budskap till följarna inför sommarens badsäsong. Hennes ärliga kroppsbild får nu fansen att jubla.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Allt du vill veta om Peg ParnevikBrand logo
Allt du vill veta om Peg Parnevik

Peg Parnevik, 25, har i flera år talat öppet om sina kroppskomplex och hur hon lider av sin ätstörning. När den amerikanska underklädesjätten Victoria’s Secret öppnade en ny butik i Stockholm vintern 2019 kallade hon deras kampanj för ”den gamla vanliga uttjatade tjejfantasi-skiten”.

Peg kritiserade företaget för att försöka verka inkluderande men ändå välja smala modeller till sina reklambilder.

– Det är tufft att vara kvinna. PUNKT. Jag är priviligerad, men jag kämpar ändå! Jag har ändå en ätstörning. Jag är ändå tillåten att må dåligt över mig själv. Och det är helt okej!, skrev Peg på Instagram.

Annons

Inför sommaren 2021 väljer hon nu att på egen hand visa upp en mer inkluderande kroppsbild och skickar med ett fint budskap till fansen.

Peg Parnevik visar upp sin bikinikropp

Det är intill en bild på sin kropp i bikini som Peg Parnevik skriver till sina drygt 250K följare på Instagram att:

– Sommaren är här och jag vill skicka ut lite kärlek till er. Jag har kämpat mycket med min ätstörning…och även med vad folk tycker om mig. Jag har låtit andra påverka vad jag tycker om mig själv och det har fått mig att tvivla på om jag ens tycker om mig själv???, skriver hon.

Peg fortsätter med att beskriva hur sommaren kan vara extra utmanande för någon som likt henne kämpar med sin kroppsbild.

– Tanken på sommar och bikinis och shorts och att vara runt folk gör det såklart inte mycket bättre.

Budskapet till fansen: ”Du duger”

Därför, menar Peg, vill hon sända ut pepp och kärlek till följarna.

– Jag vill bara skicka lite kärlek och stöttning och säga att jag hoppas att du är snäll mot dig själv. Jag hoppas att du vet att det är okej att kämpa. Men framförallt så hoppas jag att du vet att du duger som du är. Du förtjänar kärlek och respekt och lycka.

Annons

– Jag älskar dig precis som du är ok!!!, avslutar Peg sitt inlägg.

Bland kommentarerna tackar fansen för Pegs fina ord. Hennes egen mamma Mia Parnevik kommenterar med tre röda hjärtan och bland de som gillat inlägget syns kroppsaktivisten Linda-Marie Nilsson samt sextontusen andra.

Peg Parnevik uppmanar i ett senare inlägg sina följare att ”respektera kvinnor oavsett hur de klär sig/beter sig/pratar eller verkar. Och inte heller bara då du tycker att de är attraktiva”. Också här får hon hjärtan bland kommentarerna av mamma Mia.

Foto: Instagram

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons