Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Parisa Amiri om nya kändisprogrammet: ”Jag rotar i pengarna”

24 aug, 2020 
Bianca Ingrosso, Lotta Lundgren och Anders Ygeman. Det är bara några av gästerna i Parisa Amiris nya program på SVT. I "Kvartsamtalet" pratas det allt från kriser till framtidsvisioner.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

På spåret-vinnaren och journalisten Parisa Amiri är igång med ett nytt projekt. Denna gång agerar hon programledare i intervjuserien Kvartsamtalet på SVT. Och titeln är i princip självförklarande.

Sju gäster deltar i vad man kan likna vid ett utvecklingssamtal. På frågan om det blir grillning svarar Parisa:

– Om det blir. Ibland. Lite.

”Bianca Ingrosso ligger också vaken”

Alla gäster är utvalda för att de, enligt Parisa, ”representerar vår tid” och kan prata kring ämnen som framgång, kriser, motgångar och skandaler. Tanken med programmet är också är att gästerna ska utvärdera sina liv och tänka framåt.

– Jason Diakité skojar om att det är första gången han frivilligt kommer till ett utvecklingssamtal och i Ebba Buschs fall frågar jag om inte hennes lärare var mer nervösa än vad hon var. Alla har en relation till den här stunden med lärare helt enkelt, säger hon och fortsätter:

– Du ska utvärderas och mellan raderna få höra om du har någon framtid att räkna med. Bianca Ingrosso har en fantastisk karriär, men klart hon också ligger vaken vissa nätter och målar fan på väggen? Med glimten i ögat spelar programmet på nerven och utmaningen i det. Jag har tagit mig friheten att skriva framtidsrubriker också, där vi föreställer oss framtida rubriker utifrån gästerna med både mardrömsscenarion och framgångssagor!

Kvartsamtalet SVT
En av gästerna i programmet är Bianca Ingrosso. Foto: SVT

”Gästerna ägnar sig åt självrannsakan”

Varför ville du göra det här programmet?

– För mig personligen var det viktigt att få med reflektionen också, att gästerna ägnar sig åt självrannsakan. Jag själv har fyllt trettio i år och mitt jobbliv har varit väldigt aktivt, inte minst med På Spåret. Hela min nyfikenhet kring hur andra personer ser på vägval och motivation utgår från att jag själv befinner mig där nu.

Annons

Vad kan vi förvänta oss av avsnitten?

– Förutom att det är rappt, roligt och utmanande blir det förhoppningsvis en del igenkänning. Vi har ett sånt överflöd av framgångsfasader. Men det jag hoppas de flesta tar till sig av är ögonblicken när dessa kända personer är öppna och ärliga med sina hinder, kriser, skandaler och hur de hanterat motgångar.

Vilken intervju var svårast?

– Alla var en total joyride, med oväntade reaktioner och svar. Sedan är Ebba Busch och Anders Ygeman två medievana politiker som är experter på att kasta runt frågor och ge icke-svar, så där får ni se hur jag inte låter dem komma undan. Haha.

Berätta om valet av personer! Varför just dessa 7?

– Insåg nu att jag fick alla på min första önskelista! Haha! Uppskattar verkligen att de vågade sig dit allihop. Jag ville att urvalet skulle representera en bredd, de ansikten och röster vi möter i offentligheten och att alla befinner sig i något slags vägval. Att de alla har en utmaning framför sig och sin beskärda del av motgångar.

Annons

Här är alla gäster i Kvartsamtalet på SVT

Bianca Ingrosso

Parisas kommentar:

– Jag är bortom nyfiken på hur hon ser på sin egen maktposition och resa. Jag rotar i pengarna, vilka tv-uppdrag hon tackat nej till och vad hon ser framför sig utöver att hon pratar öppet om sin familjehistoria och problemen med självbild och ätstörningar.

Jesper Rönndahl

Parisas kommentar:

– Vi har en hel del gemensam historia i och med att båda har två pokaler från På Spåret hemma. Jesper är en av de mest imponerande komikerna idag, med populära Svenska Nyheter bakom sig och nu tv-serien Dips. Vi pratar kritik, konflikten med stormakten Kina, att få bajs hem och hur man står pall inför allt det.

Ebba Busch

Parisas kommentar:

– Hon har gjort sig känd som en ovanlig politiker, gift bort influensers, blev partiledare i ung ålder, rappat i tv och haft en hel del kritikstormar. Jag fick knappt plats med allt jag ville ta upp med henne. Kan vara ett av de mest intensiva avsnitten!

Annons

Nanna Blondell

Parisas kommentar:

– Hon står inför Hollywood-debuten med roll i Scarlett Johanssons nya, fristående Marvelfilm Black Widow! Efter år av väl avvägda roller, Dramaten och japp, det blir snack om hennes många krimserier och filmer. Bjuds på en hel del info om Beckvärlden men också om fördomar i filmvärlden, MeToo-händelser och pinsamma auditions.

Lotta Lundgren

Parisas kommentar:

– Är det Sveriges mest folkkära person och röst? Välförtjänt! Hon berättar för första gången om dramatiska nyheten att hon lämnar SVT för TV4 nu, samarbetet med Erik Haag, hur hon hanterar att den största framgången – Historieätarna – kanske ligger bakom henne och mycket mer.

Anders Ygeman

Parisas kommentar:

– Vårens Tegnell-vurm påminde om den Ygemania som präglade hans tid som inrikesminister för några år sen, den mjukpratande, självdistanserade järnsossen. Blir en del tuffa frågor om krisen och avgången, men också om när även han rappade i tv. Dessutom fyller han 50 i programmet!

Jason Diakité

Parisas kommentar:

– Den stora hiphoprösten som nu är lika stor samhällsdebattör? Här finns en slingrig historia, vägval och vi använder Timbuktus rapkoll för att prata om hur det står till på den svenska rapscenen idag, med dessa pop-hiphoppare, så kallade gangstarappen och annat.

Alla avsnitt av Kvartsamtalet släpps på SVT måndagen den 24 augusti.

Läs mer:

ELLE-galan 2020: Brita Zackari och Parisa Amiri vann Årets influencer

Parisa Amiris bästa poddar, böcker, serier och musik

Annons