Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Allt om Pamela Andersons nya Netflix-dokumentär

15 dec, 2022 
AvLinda Strömbäck
Pamela Anderson
Efter den hypade serien Pam & Tommy kommer nu Netflix-dokumentären Pamela, a love story – där Pamela Anderson för första gången berättar sin historia med egna ord. Här är allt vi vet om den nya dokumentärfilmen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Pamela Andersons stilresa genom årenBrand logo
Pamela Andersons stilresa genom åren

Pamela Anderson är 90-talsikonen som slog igenom i dramaserien Baywatch och blev ansiktet utåt för dåtidens skönhetsideal. När hon och dåvarande maken Tommy Lee fick en sexvideo stulen 1995, spreds den mot Pamelas vilja – och drog in över 75 miljoner dollar första året. Senast porträtterades händelsen i Hulu-serien Pam & Tommy. Men nu har Pamela själv valt att berätta om traumat och sitt liv i nya dokumentären Pamela, a love story.

Pamela Anderson i Netflix-dokumentären Pamela, A love story
Pamela Anderson i Netflix-dokumentären Pamela, A love story

Nya dokumentären Pamela, A love story

Enligt regissören Ryan White är det Pamelas söner Brandon och Dylan som delvis ligger bakom Pamelas beslut att medverka i den nya dokumentären.

Annons

– De vill att hon ska berätta sin historia på egna villkor. De avgudar sin mamma och hatar att se hennes historia berättas av andra och porträtteras på ett sätt som inte överensstämmer med hur hon är, berättar Ryan White i en intervju med Vanity Fair.

Enligt White skildrar den nya dokumentären Pamela Andersons liv från en kanadensisk småstadstjej, till Playboy-modell, till 90-talsikon – och nu Broadway-stjärna. Plus alla omtalade romanser däremellan.

Bild på Pamela Anderson från Netflix-dokumentären Pamela, A love story
Bild på Pamela Anderson från Netflix-dokumentären Pamela, a love story

Pamela har även valt att dela med sig av privat material som samlats genom åren och visar delar av hennes kärleksliv, karriär och barnens uppväxt.

Annons

– Vi har ett helt arkiv från tiden då Tommy och Pamela blev kära, och jag tycker att det är vår uppgift att humanisera dem. Jag tror att de ofta blir betraktade som något övernaturligt, nästan som tecknade karaktärer, säger Ryan White.

Bild på Pamela Anderson från Netflix-dokumentären Pamela, A love story
Bild på Pamela Anderson från Netflix-dokumentären Pamela, a love story

Pamela Anderson om nya dokumentären

Samtidigt som dokumentären spelades in, kom det till Pamelas kännedom att Hulu gjorde en serie om hennes och Tommy Lees stulna sexvideo – vilket blev en smärtsam återblick av traumat. I dokumentären förklarar Pamela beslutet att berätta om den stulna videon med egna ord.

Annons

– Ingen vet sanningen, inte ens jag vet till hundra procent vad som hände. Men jag tycker att det är viktigt att dela med mig av mina mänskliga känslor, hur ont det gjorde och hur det oundvikligen definierade mig och mitt liv efteråt – både i min karriär och i mina relationer.

Bild på Pamela Anderson och sin son från Netflix-dokumentären Pamela, A love story
Bild på Pamela Anderson och sin son från Netflix-dokumentären Pamela, a love story

I den nya dokumentärfilmen får tittarna även en inblick i Pamelas nuvarande kärleksliv, och uppbrottet från sin femte make.

– Pamela bär sitt hjärta utanpå, inte bara i sina relationer, utan när det gäller allt i sitt liv. Alla hennes äktenskap är en del av hennes historia, så de lyfts i dokumentären, inklusive det senaste. Oavsett hur många gånger det har tagit slut, så är Pamela fortfarande en hopplös romantiker och letar alltid efter kärleken, säger Ryan White.

Pamela Anderson i nya dokumentären Pamela, A love story
Pamela Anderson i nya dokumentären Pamela, a love story

Pamela, a love story har premiär på Netflix 31 januari 2023.

Källa: Vanity Fair, Foto: Netflix

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons