Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Oprah Winfreys skam efter tupéfrågan om Burt Reynolds

13 maj, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
Oprah Winfrey ångrar frågan hon ställde till Sally Field.
Hon är en av de mest erfarna intervjuarna i världen, men även Oprah Winfrey kan begå misstag.
Nu berättar hon om den fråga som hon fortfarande får skamsöljningar av att tänka på.
Annons
De största snackisarna från Oprahs intervju med Meghan och HarryBrand logo
De största snackisarna från Oprahs intervju med Meghan och Harry

Oprah Winfrey har gjort några av de mest berömda intervjuerna någonsin. När cyklisten Lance Armstrong erkände att han tagit doping var det hos henne. 2005 hoppade en uppspelt Tom Cruise runt i hennes soffan, ett ögonblick som blivit ikoniskt. Och häromsistens intervjuade hon prins Harry och Meghan Markle efter att de sagt ifrån sig sina uppdrag hos det brittiska hovet.

Hennes program, The Oprah Winfrey show, hade premiär 1986 och pågick fram till 2011. Och det senaste decenniet har hon fortsatt göra intervjuer. Över ett sådant stort tidspann är det klart att misstag sker.

Övertalades ställa den opassande frågan

En situation som tv-legendaren minns tillbaka på med stor skam är en intervju med skådespelaren Sally Field, men frågan som ställdes handlade egentligen inte om hennes utan om en annan skådespelare: Burt Reynolds.

Annons

Det här berättar hon om i Rob Lowes podcast Literally.

Burt Reynolds och Sally Field var ett par i slutet av 1970-talet och det var då känt att Nu blåser vi snuten-skådisen ibland bar tupé.

– Mitt stora misstag: Jag frågade henne om Burt sover med sin tupé på. Jag kan säga att även nu när jag tänker på det att jag skäms över att jag ställde den frågan. Men jag ställde den för att producenterna liksom: ”Du måste fråga, du måste fråga, du måste fråga. Det är vad alla vill veta”, berättar Oprah Winfrey i podcasten.

– Så jag frågade henne, och hon blev helt iskall mot mig. Hon stängde ner och jag kunde inte komma tillbaka, fortsätter hon.

Burt Reynolds och Sally Field i Nu blåser vi snuten från 1977.
Burt Reynolds och Sally Field i Nu blåser vi snuten från 1977.

Oprah om skådespelarens kyla: ”Jag förtjänade det”

Oprah Winfrey hyser dock inget agg mot Sally Field för att intervjun blev lite tungrodd efter det. Tvärtom, faktiskt!

– Jag förtjänade det, jag förtjänade det, jag förtjänade det. För det var en så opassande fråga, säger hon.

Rob Lowe har spelat mot Sally Field i Brothers and sisters, och han vet att man gör bäst i att hålla sig på god fot med henne.

– Hon är en av de mest fantastiska skådespelarna jag vet, men när Sally blir kall, då är det som Khrushchev under Kalla kriget. Hon kommer att begrava dig, säger han.

Foto: TT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons