Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

One World: Together at Home – se Lady Gagas hyllning

19 apr, 2020 
AvEmma Castman
Lady Gaga på röda mattan
Inför One World: Together at Home valde en känslosam Lady Gaga att dela med sig av sina tankar och funderingar. Tårfylld berättade hon bland annat om kärleken hon känner för alla där ute, och hur stolt hon är över världen just nu.
Annons
Lady Gagas mest minnesvärda looks på röda mattanBrand logo
Lady Gagas mest minnesvärda looks på röda mattan

Natten mellan lördag och söndag gick One World: Together at Home av stapeln, en virtuell musikgala med artister från världens alla hörn. Evenemanget är ett samarbete mellan Världshälsoorganisationen WHO och rörelsen Global Citizen, och syftet har sedan start varit att hylla och stödja vårdspersonal som varje dag kämpar mot coronaviruset.

Under den sex timmar långa livesändningen fick tittarna se artister som Beyoncé, Billie Eilish, Taylor Swift, Lady Gaga och Stevie Wonder bjuda på musik. Samtidigt som kändisar som Victoria Beckham, Michelle Obama och Oprah Winfrey delade med sig av känslosamma berättelser och stärkande ord.

–  I kväll är vi en värld, förenade i vår kamp för att befria oss från denna sjukdom och för att se till att ingenting liknande inträffar igen. Och om det gör det, då är vi redo, sa Oprah Winfrey bland annat i sitt tal.

Tittarna som följde evenemanget uppmanades inte att skänka pengar. I stället donerades pengar från välgörare och företag. Sammanlagt drog man in 1,3 miljarder kronor, och den summan kommer att gå till sjukvårdspersonal som arbetar i kampen mot coronaviruset.

Annons

Lady Gaga rörd till tårar

Förutom att bjuda på skönsång stod Lady Gaga även med som arrangör till galan. Ett hedrande uppdrag som världsartisten tog på största allvar.

Precis innan sändningen kickade i gång publicerade Lady Gaga en livevideo på Instagram där hon delade med sig av sina tankar inför kvällen. Videon blev väldigt känslosam, och en tårfylld Lady Gaga sa bland annat att hon ”älskar världen” väldigt mycket just nu och att hon är tacksam och stolt över alla som sliter för att ta oss ur den här krisen.

– Jag älskar er och jag hoppas att ni känner en stor kram från hela världen i dag. Det är det fina med den här showen, att vi alla kan krama varandra.

Lady Gaga på Instagram
Skärmdump från Lady Gagas livesändning på Instagram.

Titta på One World: Together at Home?

Missade du galan men är sugen på att titta på den i efterhand? På TV4 Play är sändningen tillgänglig till den 21 april och på SVT Play går det att titta på galan fram till och med den 22 april klockan 23.59.

Foto: TT 

LÄS MER: 

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons