Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Okända funktionen på Snapchat hittar låten

04 jun, 2019 
Hitta vilken låt som spelas med hjälp av din Snapchat
Du hör en låt i en butik mitt under shoppingrundan. Men vad hette nu den där appen där man kan spåra låtar? Lugn, du behöver inte den. Eller jo, det gör du. Men faktum är att den finns inbyggd i din Snapchat!
Annons

Appen Snapchat har ett helt gäng funktioner som inte handlar om att skicka bilder, videos eller leka med det klassiska hundfiltret. Faktum är att du även kan spåra och hitta låtar med hjälp av appen.

Kruxet är att funktionen ligger dolt och det inte finns någon specifik ikon som visar att den existerar.

Så spårar du en låt

Om du öppnar Snapchat så att du är i kameraläget och väljer att hålla ner ett finger på skärmen samtidigt som en låt spelas i din närhet kommer du se att det kommer små noter runt ditt finger på skärmen.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Efter några sekunder har Snapchat listat ut vilken låten är och du får upp ett fönster med låttitel och artist. Du kan även välja om du vill lyssna på låten i apple music eller om du vill ha sång-info, som det står. Under informationen finns bland annat låttexten och så kallade artist highlights.

Här testade jag på Veronica Maggios låt ”Tillfälligheter”.

Appar för att spåra musik

Den som är van vid att tracka musik vet att det finns appar som bara är till för att upptäcka och hitta låtar. En av de mest kända är Shazam och faktum är att det är Shazam som ploppar upp inne i din Snapchat. Det positiva är att du inte behöver ha appen nerladdad för att kunna använda funktionen i Snapchat. Tro mig, jag har testat.

Annons

Faktum är också att funktionen med att spåra musik i Snapchat funnits i flera år, men den har utvecklats och ser annorlunda ut nu än när den kom. Efter en snabb undersökning på redaktionen visade det sig att många av oss missat den. Hade du redan koll? Gulstjärna till dig!

Läs mer:

Annons