Odd Spångbergs svar på tal efter Isabella Löwengrips sommarprat

Odd Spångbergs svar på tal efter Isabella Löwengrips sommarprat

I sitt sommarprat berättade Isabella Löwengrip om utmaningarna med att bolla familjeliv och karriär. Men allt hon sa stämmer inte, påstår exmaken Odd Spångberg.
08 juli, 2019

I slutet av juni gjorde bloggerskan och entreprenören Isabella Löwengrip, 28, premiär som sommarpratare. I sitt sommarprat pratade hon en hel del om den komplicerade relationen till sin pappa, men också om framgångens baksida.

Att försöka kombinera karriären med ett familjeliv på Lidingö blev för mycket för Isabella, som 2017 skilde sig från maken Odd Spångberg efter fyra års äktenskap. Beslutet var dock inte lätt att fatta:

”Det handlade tillslut om hur länge man orkade hålla ut. Men runt hörnet väntade ett beslut som innebar att man skulle få träffa sina barn på halva tiden. Den tanken fick mig då att vilja kräkas, ångest på en millisekund”, skrev hon när skilsmässan blev officiell.

Under sommarpratet avslöjades fler detaljer om den spruckna relationen. Isabella, som skippat mammaledigheten för att fortsätta arbeta, fick bland annat ”mejlförbud” hemma i villan då hon inte kunde sluta jobba om kvällarna.

Till slut stod jag och mejlade inne på toaletten på kvällarna, och så kunde jag inte ha det, sa hon i programmet och fortsatte: 

– Ett klassiskt Svensson-liv, med radhus, barn och fredagsmys med oxrullader och gräddsås var inget för mig, jag drömde om något helt annat. Det gjorde ont att lämna Odd. Jag höll på att sprängas inombords. Allt kändes trångt och jag behövde breda ut mina vingar. Testa vad jag gick för. Jag var trots allt bara 26 år. Det här kunde inte vara allt.

”Det får stå för henne”

Sedan skilsmässan har Odd Spångberg hållit en låg profil och knappt uttalat sig om sin exfru, men nu gör han ett ovanligt undantag. Han har nämligen en helt annan åsikt än den Isabella fört fram i sitt sommarprat. För något ”mejlförbud” var det inte alls tal om, menar han.

Det är i ett meddelande till Expressen som Spångberg ger sin syn på saken:

”Jag har på inga sätt gett Isabella några som helst förbud. Det var snarare en överenskommelse för att få ihop familjelivet. Olyckligt ordval tycker jag, men det får stå för henne.”

Han berättar också att han inte fått någon information om vad exfruns sommarprat skulle handla om:

”Nej jag hade ingen förhandsinformation om hennes innehåll”, skriver han till Expressen.

Isabella Löwengrip, som ska tillbringa sommaren i ett semesterhus i franska St Tropez, har än så länge inte kommenterat Spångbergs uttalande.

Läs mer:

Isabella Löwengrip: ”Jag höll på att sprängas inombords”

Isabella Löwengrips drömlägenhet i New York: ”Helt fantastisk”

Isabella Löwengrips hint om nya kärleken: ”Jag är förälskad”

Foto: TT//Lotte Fernwall//Karin Törnblom