Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Nya succén för Skam – får amerikansk version

12 jun, 2017 
AvJohanna Lejon
Lär dig hur man skapar nya vänskapsrelationer i vuxen ålder.
Just nu rullar den fjärde och sista säsongen av Skam. Men Skam-succén är långt ifrån slut. Nu får serien en amerikansk version.
Annons

Nu står det klart: norska succéserien Skam går på export – till USA. Serien får en amerikansk version. Och namnet, det hänger kvar. Den amerikanska titeln på serien blir nämligen Shame, kort och gott.

Exekutiv producent är svenska Per Blankens, som arbetat med både svenska och amerikanska Idol och som är make till Cecilia Blankens.

– Ett stort ansvar, så klart, säger han i en stor intervju med DI Weekend.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Han fortsätter:

– Jag tror att Shame kommer att få ett enormt genomslag i USA, det finns inget liknande i tv-väg här. Temat är universellt, alla kan relatera till serien, vi har ju alla varit 16 år. Så det kan bli hur stort som helst.

DI Weekend slår fast att inspelningarna ska börja efter sommaren. Premiären för Shame blir i höst.

Norska manusförfattaren till Skam, Julie Andem har, enligt gett en hel del tips. Skönt, anser många fans.

Annons

– Norrmännen gav oss en massa input och vi beslutade om en massa saker. Nu gäller det för mig att dra ihop alla trådar: sätta ihop teamet, få manusen översatta och bearbetade, hitta en inspelningsplats, regissörer och skådespelare, säger Per Blankens.

Så, vilka kommer skådespela? Det är ännu inte klart. Vilka skulle ni helst se i rollerna?

Foto NRK

 

Annons