Nya serier på Viaplay 2021 – hela listan

Heder och Max Anger

Nya säsonger av publiksuccéerna Heder och Den som dräper och nyheter som Hannah & Amandas Två systrar. Dessutom ser vi stjärnor som Adam Lundgren, Alexander Karim och Happy Jankell i Viaplays storsatsningar i år.
18 januari, 2021

Taggad inför årets seriepremiärer? Varsågod, här är en tjuvtitt på några av de mest lovande titlarna på Viaplay och när de har premiär. Det är en diger lista – och då har vi bara valt ut en del av titlarna. Det finns alltså ännu mer tittgodis för den som är sugen. Utöver detta kommer såklart också flera andra efterlängtade säsongspremiärer.

Här är de mest lovande premiärerna 2021 Viaplay:

Lyckoviken S2

Premiär: 19 januari

Plattform: Viaplay och TV3

I huvudrollerna: Martin Stenmarck, Disa Östrand, Christopher Wollter, Ella Rappich, Marie Robertson, Lisa Henni

Handling: Fortsättningen på Camilla Läckbergs såpa Lyckoviken. Vem är seriemördaren i Hammarvik? Utredningen tar ständigt nya, oväntade vändningar, och Madelenes återkomst komplicerar allt ytterligare. Och vem kommer Danne till slut att välja?

Vi barn från Bahnhof Zoo

Premiär: 28 februari

Plattform: Viaplay

Handling: Tysk originalserie om en grupp tonåringar som går vilse i Berlins drogliberala nattliv. Bygger på Christiane F:s berömda självbiografi som skapade debatt på 1980-talet med sin ärliga skildring av tonåringar som prostituerar sig för droger, inte minst genom filmen Vi barn från Bahnhof Zoo.

Huss

Premiär: Våren 2021

Plattform: Viaplay

I huvudrollerna: Karin Kranz-Körlof, Kardo Razzazi, Filip Berg, Kajsa Ernst

Handling: I nya Viaplay-originalet Huss får vi följa polisen Irene Huss dotter Katarina i fem långfilmer. Katarina Huss är en ambitiös, nyutexaminerad polis som snabbt dras in i en snårig härva av korruption och svek.

Delete Me

Premiär: Mars

Plattform: Viaplay

I huvudrollerna: Happy Jankell

Handling: Norskt ungdomsdrama om vänskap, svartsjuka, hacking – och en läckt sexfilm. Happy Jankell spelar rollen som hackern Fanny, en stark karaktär som vägrar att tolerera polisens ovilja att utreda nätmobbning och övergrepp på nätet.

Paradise Hotel S14

Premiär: Mars

Plattform: Viaplay och Viafree

Handling: Nio nya singlar checkar in i huset i Mexico och skapar såväl skandaler som historia. Ny programledardrottning är Nicole Falciani.

We got this

Premiär: April

Plattform: Viaplay

I huvudrollerna: Olle Sarri, Alexander Karim

Handling: Exilamerikanen George English har kommit på en genialisk idé för att betala sin skatteskuld till svenska staten: Han ska lösa Palmemordet och därmed casha in de 50 miljonerna som betalas ut till den som kommer med avgörande tips som leder till att mördarens grips. Hur svårt kan det vara egentligen? Med hjälp av en brokig skara hobbyutredare tar George sig an Sveriges största polisutredning genom tiderna. Men mörka krafter lurar i skuggorna.

Heder S2

Premiär: Maj

Plattform: Viaplay

I huvudrollerna: Alexandra Rapaport, Anja Lundqvist, Eva Röse och Julia Dufvenius

Handling: Advokatbyrån Heder, med Nour, Janni, Karin och Elin i spetsen är tillbaka. Tillsammans bär kollegorna på en mörk historia som kom upp till ytan i slutet av förra säsongen – och vi har inte sett det sista av det dramat. I den andra säsongen härjar också en serievåldtäktsman som tycks välja sina offer bland advokatfirman Heders klienter. Någon i deras närhet är den skyldige, men vem?

Pernille

Premiär: Maj

Plattform: Viaplay

I huvudrollerna: Henriette Steenstrup

Handling: Pernille jonglerar tre tonåringar och en åldrande far att ta hand om hemma och 30 förskolebarn att sköta på jobbet. Dessutom sörjer hon sin systers bortgång och behöver dras med en jobbig exman. Hur ska hon någonsin hinna med sitt kärleksliv? En hyllning till alla vårdgivare som gör så gott de kan.

Den som dräper S2

Premiär: Våren

Plattform: Viaplay

I huvudrollerna: Natalie Madueno

Handling: Förra säsongen av originalserien Den som dräper – Mörkret hyllades av både tittare och kritiker. Nu är profileraren Louise tillbaka, då tre unga män mördas med några månaders mellanrum. Ett av offren är 18-årige Markus, vars mor Alice är nära vän till Louise. När ännu en ung man hittas mördad börjar Louise se ett mönster, och hennes egen anknytning till mördaren visar sig vara betydligt mer intelligent och cynisk än hon vågat föreställa sig.

Dystopia

Premiär: Våren

Plattform: Viaplay

I huvudrollerna: Happy Jankell

Handling: Skräckserie där ett gäng unga svenskar arrangerar ett postapokalyptiskt rollspel live, och likasinnade från hela Europa är inbjudna. De hittar en fabrik långt ut i de svenska skogarna som av okänd anledning övergavs på 1980-talet, mitt under kalla kriget. När gänget anländer till den isolerade platsen börjar snart oväntade saker att hända, saker som sätter igång mörka krafter runt gruppen.

Thunder in my heart

Premiär: Våren

Plattform: Viaplay

I huvudrollerna: Amy Deasismont, Alexander Abdallah, Helen Sjöholm, Gustaf Hammarsten, Julia Lyskova, Max Ulveson

Handling: En dramakomedi om kärlek, identitetssökande och att vara vuxen på pappret men fortfarande känna sig som ett barn. Att välja vilka som är ens riktiga familj och att göra upp med sitt förflutna.

Home Invasion

Premiär: Våren

Plattform: Viaplay

I huvudrollerna: Johan Glans, Morena Baccarin

Handling: Sci-fi komediserie om den utomjordiska familjen Family, en till synes normal familj som anstränger sig för att passa in i samhället. Men på uppdrag av deras ondskefulla ledare har de blivit utsända för att invadera jorden. Snart blir de avslöjade av två inbrottstjuvar, men börjar samtidigt ångra sig och vill istället gå emot sin ondskefulla ledare, för att förhindra invasionen av jorden.

På gränsen med Peter Jihde S3

Premiär: Våren

Plattform: Viaplay och TV3

Handling: I den nya säsongen vänder Peter blicken mot Sverige och några av de problem och utmaningar som vi har här hemma, som droger, gängkriminalitet, sexhandel, djurrättsaktivism och klasskillnader. Han dyker också närmare in på coronapandemin och Sveriges förmåga att klara av stora kriser. Vad händer nästa gång krisen kommer? Hur väl förberedda är vi?

Förhöret S2

Premiär: Hösten

Plattform: Viaplay

I huvudrollerna: Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, Lars Mikkelsen, David Dencik

Handling: Under hypnos avslöjar en man att han dödat ett antal unga kvinnor för pengar – och att han redan har ett nytt offer på gång. Detta får Susanne att ge sig ut på en livsfarlig resa genom Köpenhamns undre värld för att försöka förhindra att en ung, oskyldig flicka mördas. Men ingen är oskyldig – inte heller Susanne.

Furia

Premiär: Hösten

Plattform: Viaplay

I huvudrollerna: Ine Marie Willmann (Exit) och Pål Sverre Hagen (Beforeigners)

Handling: Politisk thriller där ett chockerande mord i en idyllisk norsk stad leder polisen Asgeir till underrättelsetjänstens Ragna, som infiltrerar en nationalistisk subkultur. Där börjar resan genom en mörk undre värld av hat – och en terroristintrig som sträcker sig från de norska fjällen till hjärtat av Europa avslöjas.

Max Anger

Premiär: Hösten

Plattform: Viaplay

I huvudrollerna: Adam Lundgren, Evin Ahmad

Handling: Baserad på den bästsäljande trilogin av Martin Österdahl om gränsjägaren och Rysslandspecialisten Max Anger, som försöker springa ifrån sina barndomstrauman. Det är först när han möter kärleken Pashie som han sakta vågar glänta på dörren till sitt inre. När hon plötsligt försvinner startar en intensiv och riskfylld jakt som leder honom till Sankt Petersburg – en resa som tvingar Max att konfrontera både sitt inre och sitt förflutna.

SUEDI

Premiär: Hösten

Plattform: Viaplay

I huvudrollerna: Kardo Razzazi, Agnes Lindström Bolmgren, Suzanne Reuter och Johan Ulveson

Handling: Vad skulle du göra om du hittade 30 miljoner kronor som ingen saknar? Förortskillen Mahmut tar snabbt beslutet att förverkliga sin dröm: Att bli sedd som en svensk. En riktig SUEDI. Han tar namnet Sebastian, hyr ett fint radhus på Lidingö och köper en Volvo. Han planerar ett pangbröllop med åklagaren Isabelle. Men Mahmut har ett problem. Pengarna han hittade är alla i svenska 500-kronors sedlar som inom två veckor blir ogiltiga. Hur växlar man in 30 miljoner kronor på två veckors tid?

The Box

Premiär: Hösten

Plattform: Viaplay

I huvudrollerna: Anna Friel

Handling: Anna Friel (Marcella) spelar huvudrollen som Sharon Pici, en polis från Kansas City som sitter inlåst i ett rum utan att kunna fly. Börjar som en thriller men utvecklas snart till en övernaturlig mardröm.

Det som göms i snö S2

Premiär: Hösten

Plattform: Viaplay

I huvudrollerna: Robert Gustafsson, Ia Langhammer

Handling: Leif GW Perssons hyllade kriminaldrama är tillbaka med en andra säsong. I första säsongen kom Peter Wendel, Kalla fall-gruppens ledare i Stockholm, en rättshärva på spåren och anade att en oskyldig man dömts för mord. Men utredningen försvårades av Wendels privatliv och instabila psyke.

Threesome

Premiär: Hösten

Plattform: Viaplay

I huvudrollerna: Matilda Källström, Simon Lööf, Alma Jodorowsky

Handling: David och Siri är ett ungt svenskt par bosatta i London. De har varit tillsammans länge och deras kärlek är stark. Men under en blöt utekväll träffar de Camille, en fransk konststudent, och den flörtiga leken får oanade konsekvenser.

Två Systrar

Premiär: Hösten

Plattform: Viaplay

I huvudrollerna: Dilan Gwyn, Julia Ragnarsson

Handling: Hannah Widell och Amanda Schulmans trilogi om systerskap kommer till liv i Viaplays nya originalserie. Serien handlar om två systrar och bästa vänner som tvingas växa ifrån varandra i tappra försök att växa upp. Alicia (Dilan Gwyn) lever ett lyxigt liv i övre medelklassen på Östermalm och ser ut att ha det perfekta livet men under ytan krackelerar fasaden och kärleksrelationen. Vanessa (Julia Ragnarsson) gör kometkarriär i tv-branschen men hamnar i ett destruktivt beteende i Stockholms nattliv och har en tendens att välja helt fel killar. Samtidigt kämpar hon för att värna om sin lillasyster där vad som avses vara ansvar och omtanke lätt misstolkas.

Close to me

Premiär: Hösten

Plattform: Viaplay

I huvudrollerna: Connie Nielsen, Christopher Eccleston

Handling: Ett psykologiskt drama baserad på Amanda Reynolds bästsäljande roman med samma namn. Jo Harding verkar ha allt – ett vackert hus på landet, begåvade barn och en hängiven make. Men efter en olycka försvinner ett helt år från Jos minne. När hon kämpar för att återskapa minnena upptäcker hon att hennes liv inte är så perfekt som hon föreställt sig – och att någon till varje pris försöker dölja en hemlighet från henne.

Eventuell premiär 2021:

Zebrarummet

Premiär: 2021/2022

Plattform: Viaplay

I huvudrollerna: Aliette Opheim, Henrik Schyffert, Valter Skarsgård

Handling: Hur långt är du beredd att gå för att få tillhöra den innersta kretsen? I originalserien Zebrarummet får vi inblick i maktspelet på en exklusiv internatskola för samhällets elit – och dess konsekvenser. Ett spänningsdrama om en internatskola, men också en berättelse om olika förutsättningar i livet, drömmar, kulturkrockar och maktspel.

Foto: NENT Group

LÄS MER:

Nya serierna du inte vill missa 2021

Massor av nya originalfilmer på Netflix 2021 – här är guldkornen

Streamingtips: 24 filmer som kan vinna Guldbaggar i år