Alla nya serier och filmer på Netflix i maj 2020

Netflix är vår bästa vän i karantänen! Nu i maj månad släpper streamingtjänsten en minst sagt maffig lista med nyheter – spana in den här.
28 april, 2020

Under maj månad är det dags för många nya premiärer på streamingtjänsten Netflix. De kommande veckorna släpps en riktigt gedigen lista med nyheter, bland annat säsong 2 av hyllade Dead To Me och barndomsklassikern E.T. the Extra-Terrestrial.

Vi har hela listan med samtliga premiärer – varsågod!

Nya serier på Netflix i maj

Casi Feliz

Säsong 1

Handling: Den populära radioprofilen Sébastian älskar sitt jobb – och sin exfru. Men att få ihop vardagen med två gemensamma barn är inte det lättaste.

Premiär: 1 maj.

Hollywood

En bild från tv-serien Hollywood, som har premiär på Netflix den 1 maj.

Tv-serien Hollywood har premiär på Netflix den 1 maj.

Miniserie

Handling: Efter andra världskriget försöker en grupp skådespelare och filmskapare slå igenom i Hollywood, till vilket pris som helst. Skapad av Ryan Murphy, regissören bakom succéer som American Horror Story och Glee.

Premiär: 1 maj.

Into The Night 

Säsong 1

Handling: En oförklarlig astronomisk händelse får förödande konsekvenser för jordens invånare, något som leder till en dramatisk kapning av ett nattflyg.

Premiär: 1 maj.

Workin’ Moms

Säsong 4

Handling: Den fjärde säsongen av prisade Workin’ Moms är äntligen här, tv-serien om fyra kanadensiska mammor som nu ska återgå till arbetslivet efter lång mammaledighet.

Premiär: 6 maj.

Scissor Seven 

Säsong 2 

Handling: Lönnmördaren Seven står alltid redo att åta sig farliga uppdrag – problemet är bara att han sällan lyckas genomföra dem. Kinesisk anime!

Premiär: 7 maj.

Dead to Me 

En bild på Christina Applegate och Linda Cardellini som spelar huvudrollerna i Dead To Me.

Christina Applegate och Linda Cardellini spelar huvudrollerna i Dead To Me.

Säsong 2

Handling: Änkan Jen sörjer sin makes plötsliga bortgång när den karismatiska Judy gör entré i hennes liv. Snart bubblar mörka hemligheter från makens liv upp till ytan – och värre ska det bli. Med Christina Applegate och Linda Cardellini. Missa inte!

Premiär: 8 maj.

The Eddy 

Miniserie

Handling: Elliot driver en fransk jazzklubb i hjärtat av Paris, en verksamhet som plötsligt hotas av ett kriminellt nätverk.

Premiär: 8 maj.

Restaurants on the Edge

Säsong 2

Handling: En grupp experter besöker konkurshotade krogar och hjälper till att förvandla dem till häpnadsväckande restauranger.

Premiär: 8 maj.

Bilrestauratörerna i Rust Valley 

Säsong 2

Handling: Realityserie om Mike Hall, en kanadensisk bilhandlare som arbetar med att restaurera och sälja gamla bilar.

Premiär: 8 maj.

Chichipatos

Säsong 1

Handling: Den här magikern har hamnat i en riktigt knepig sits – efter att ha trollat bort en gangsterboss av misstag kan han nu inte trolla tillbaka honom!

Premiär: 15 maj.

White Lines 

En bild från tv-serien White Lines som har premiär på Netflix den 15 maj.

White Lines har skapats av Alex Pina, som även står bakom succén La casa de papel.

Säsong 1

Handling: För 20 år sedan försvann Zoes bror på Ibiza. När hon återvänder till ön för att gå till botten med vad som egentligen hände nystar hon snart upp en riktigt smutsig droghärva.

Premiär: 15 maj.

Magic for humans

Säsong 3

Handling: Magikern Justin Willman återvänder till Netflix med en tredje säsong av häpnadsväckande, oförklarkliga trolleritricks.

Premiär: 15 maj.

Dérapages

Miniserie

Handling: Alain Delambre har varit arbetslös i sju år när han får ett erbjudande som han verkligen inte kan säga nej till. Men är jobbet lite för bra för att vara sant?

Premiär: 15 maj.

La reina de Indias y el Conquistador

Säsong 1 

Handling: Berättelsen om Catalina, en colombiansk urinvånare som blir djupt förälskad i en spansk erövrare. När han sedan sviker henne har hon ett enda mål i livet – att hämnas.

Premiär: 16 maj.

The Big Flower Fight

Säsong 1

Handling: I den här nya realityserien tävlar florister, trädgårdsdesigners och skulptörer om vem som kan skapa de vackraste konstverken utav blommor.

Premiär: 18 maj.

Sweet Magnolias 

Säsong 1

Handling: Amerikansk tv-serie om Maddie Townsend, en trebarnsmamma i South Carolina som både har en otrogen make och en envis beundrare.

Premiär: 19 maj.

History 101

Säsong 1

Handling: Vill du lära dig mer om historia? I History 101 berättas några av världens mest otroliga händelser, avsnitt för avsnitt.

Premiär: 22 maj.

Selling Sunset 

Säsong 2

Handling: Den andra säsongen av realityserien Selling Sunset och mäklarna på The Oppenheim Group. Här säljs lyxfastigheter till de rikaste i Los Angeles, en bransch som verkligen kräver allt av mäklarna.

Premiär: 22 maj.

Dynasty 

En bild från tv-serien Dynasty, som släpps på Netflix den 23 maj.

Den tredje säsongen av Dynasty släpps på Netflix den 23 maj.

Säsong 3

Handling: Kärlek, pengar och svek. Den klassiska såpoperan Dynasty är nu tillbaka i en helt ny version på Netflix.

Premiär: 23 maj.

Trailer Park Boys: The animated series

Säsong 2

Handling: Den kanadensiska tv-serien Trailer Park Boys hade premiär 2001 och är i dag något av en kultklassiker. Nu har karaktärerna blivit tecknade figurer på Netflix – se den andra säsongen 22 maj!

Premiär: 22 maj.

Control Z

Säsong 1 

Handling: Skvallret på en mexikansk skola når oanade höjder när någon börjar läcka elevernas allra mörkaste hemligheter. Nu är det upp till ensamvargen Sofía att ta reda på vem som ligger bakom hackerattackerna.

Premiär: 22 maj.

Snowpiercer 

Säsong 1

Handling: Allt som existerar på planeten jorden i denna framtidsdystopi är kall, frusen ödemark. De få människor som lyckats överleva bor på ett tåg som ständigt är i rörelse.

Premiär: 25 maj.

Dorohedoro 

Säsong 1

Handling: Tecknad actionserie om reptilhjälten Caiman, som slår sig fram i en våldsam värld tillsammans med bästa vännen Nikaido.

Premiär: 28 maj.

Space Force 

En bild på skådespelaren Steve Carell som är med i den nya tv-serien Space Force.

Steve Carell är en av skådespelarna i nya Space Force.

Säsong 1 

Handling: En hyllad general och en udda vetenskapsman tvingas samarbeta för att ta fram en revolutionär ny del inom den amerikanska armén – rymdstyrkan. Med Steve Carell och John Malkovich.

Premiär: 29 maj.

Blood & Water

Säsong 1 

Handling: När en 16-årig tjej får reda på att hon har en tvillingsyster som kidnappats vid födseln ser hon till att förflyttas till samma skola för att hitta henne.

Premiär: Kommer i maj.

Nya filmer på Netflix i maj

The Half Of It 

Handling: Ellie Chu är verkligen inte populär i skolan, men hon är en fena på att skriva. När en kille ber henne att skriva ett kärleksbrev till en tjej drar det igång ett händelseförlopp som hon aldrig hade kunnat förutspå.

Premiär: 1 maj.

Furie 

Handling: Efter en semester upptäcker den här familjen att någon  har ockuperat deras hus, en situation som snabbt leder till en infekterad konflikt.

Premiär: 1 maj.

All Day and a Night 

Handling: Gripande drama om fången JD, en man som dömts till livstids fängelse efter ett mord. Med Jeffrey Wright.

Premiär: 1 maj.

Mrs Serial Killer

Handling: Argentinsk thriller om hustrun till en morddömd läkare, som själv börjar planera ett mord för att bevisa att maken är oskyldig.

Premiär: 1 maj.

Focus

Handling: Bedragaren Nicky har genom åren lurat otaliga offer, men när en kvinna från hans förflutna ger tillbaka med samma medicin blir rollerna omvända. Med Will Smith och Margot Robbie.

Premiär: 1 maj.

Hereditary

Handling: Efter att mormodern Ellen dör avslöjas den ena fruktansvärda hemligheten efter den andra för hennes familj. Årets bästa skräckfilm 2018 enligt kritikerna!

Premiär: 1 maj.

Jerry Seinfeld: 23 Hours to Kill 

En bild på komikern Jerry Seinfeld som är tillbaka med en ny komedispecial på Netflix.

Den 5 maj släpps Jerry Seinfelds nya komedispecial på Netflix.

Handling: Komikern och skådespelaren Jerry Seinfeld är tillbaka med en helt ny komedispecial, premiär den 5 maj på Netflix.

Premiär: 5 maj.

18 Regali 

Handling: När gravida Elisa får veta att hon är döende i cancer förbereder hon 18 presenter till sin dotter, en för varje födelsedag tills dottern är myndig.

Premiär: 8 maj.

The Wrong Missy 

Handling: Tim ska äntligen åka till Hawaii för en drömsemester med en riktig pangbrud – tyvärr råkar han bjuda med fel tjej av misstag.

Premiär: 13 maj.

I Love You, Stupid 

Handling: Efter att ha blivit dumpad av sin tjej vill Marco bli en helt ny människa, och anlitar en onlineguru för att förändra sitt liv.

Premiär: 15 maj.

Patton Oswalt: I Love Everything

Handling: Komedispecial med den amerikanska komikern Patton Oswalt, en man mitt i livet med problem som vi alla kan relatera till.

Premiär: 19 maj.

Monty Pythons galna värld

Handling: Satirklassiker från 1975 med humorgruppen Monty Python, den här gången om kung Arthur och sökandet efter den heliga graal.

Premiär: 22 maj.

Hulk 

Handling: Den problemtyngda forskaren Bruce Banner råkar ut för en skrämmande olycka, och förvandlas till ett monster med övernaturliga styrkor.

Premiär: 22 maj.

The Five Year Engagement 

En bild på Emily Blunt och Jason Segel som har huvudrollerna i filmen The Five Year Engagement.

Emily Blunt och Jason Segel har huvudrollerna i filmen The Five Year Engagement.

Handling: Ett år efter att de träffats friar Tom till sin flickvän Violet, men vägen till altaret är inte direkt spikrak. Med Emily Blunt och Jason Segel.

Premiär: 22 maj.

E.T. The Extra-Terrestrial 

Handling: Kultfilm från 1982 om pojken Elliot, som blir vän med den strandsatta utomjordingen E.T.

Premiär: 22 maj.

8 Mile 

Handling: Detroit, 1995. Jimmy har en enda chans att komma bort från ghettot – och det är att slå igenom som rapartist. Med Eminem och Brittany Murphy.

Premiär: 22 maj.

Ted

Handling: När John Bennett bara var en liten pojke förvandlades hans nallebjörn till en livs levande varelse som hängt med honom hela livet, på gott och ont. Med Mark Wahlberg och Seth MacFarlane.

Premiär: 22 maj.

The Lovebirds

Handling: Det här paret ska precis göra slut när de blir indragna i ett märkligt mordmysterium, något som verkligen sätter deras relation på prov.

Premiär: 22 maj.

Johnny English Strikes Again 

Handling: Efter att en hackare avslöjat samtliga hemliga agenter i hela Storbritannien tvingas den pensionerade Johnny English ta ett sista uppdrag för att rädda landet.

Premiär: 25 maj.

Hannah Gadsby: Douglas 

Handling: Komikern Hannah Gadsby gör comeback på Netflix med sin andra komedispecial, där det skämtas om språk, feminism och identitet.

Premiär: 26 maj.

I Am No Longer Here

Handling: En ensam flyktingpojke kämpar med att passa in i ett helt nytt land, samtidigt som han sörjer sin brors död.

Premiär: 27 maj.

Kenny Sebastian: The Most Interesting Person In The Room

Handling: Ny komedispecial med den indiske stand up-komikern och musikern Kenny Sebastian. Obs! Inget premiärdatum i nuläget!

Premiär: Kommer i maj.

Nya dokumentärer på Netflix i maj

Have a Good Trip: Adventures in Psychedelics

Säsong 1

Handling: Kändisar berättar om sina mest flippade psykedeliska drogupplevelser, avsnitt för avsnitt.

Premiär: 11 maj.

Trial By Media 

En bild från dokumentären Trial By Media på Netflix.

I dokumentärserien Trial By Media djupdyker vi ner i några av världens mest dramatiska rättegångar.

Säsong 1

Handling: Ny dokumentärserie där vi får följa några av historiens mest uppseendeväckande rättegångar – och hur media påverkat domarna.

Premiär: 11 maj.

Ben Platt Live from Radio City Music Hall

Handling: Skådespelaren och singer-songwritern Ben Platt framför sin musik från albumet Sing to Me Instead live i denna konsertspecial.

Premiär: 20 maj.

Somebody Feed Phil 

Säsong 3 

Handling: Den tredje säsongen om matälskaren Phil Rosenthal och hans resor runt jorden, på jakt efter nya spännande matupplevelser.

Premiär: 29 maj.

Barnserier och filmer på Netflix i maj

Go! Go! Cory Carson: The Chrissy

Handling: När syskonen Carson vinner en talangtävling med en dans som Cory själv hittat på är det plötsligt hans lillasyster som får all uppmärksamhet, något Cory inte är van vid.

Premiär: 1 maj.

Chico Bom Bom: Monkey with a Tool Belt

Säsong 1

Handling: Lär känna mekanikerapan Chico Bom Bom, som kan hjälpa invånarna i Blunderborg med alla möjliga problem.

Premiär: 8 maj.

The Hollow

En bild från tv-serien The Hollow på Netflix.

The Hollow har premiär på Netflix den 8 maj.

Säsong 2

Handling: Efter att ha vaknat upp i en helt upp- och nedvänd värld försöker tre tonåringar hitta vägen hem igen.

Premiär: 8 maj.

True: Terrific Tales

Handling: Sanna och hennes glada vänner skapar sina egna sagor om karaktärerna Rödluvan, Pinocchio och många fler.

Premiär: 12 maj.

She-Ra och prinsessrebellerna

Säsong 5

Handling: Krigarprinsessan She-Ra och hennes prinsessrebeller beger sig ut på nya spännande äventyr i den femte säsongen av den tecknade tv-serien.

Premiär: 15 maj.

Foto: Netflix

LÄS MER: 

Alla nya serier och dokumentärer på HBO i april 2020

Streamingtips? Här är kändisarnas favoritfilmer och serier

Titta på Cribs och Punk’d gratis på Youtube