Nya serien His Dark Materials slår rekord på HBO

His dark materials slår rekord

Letar du efter en magisk fantasysaga som kan fylla tomrummet efter Game of Thrones? Nu gör His Dark Materials succé på HBO – och det efter bara ett enda avsnitt.
06 november, 2019

Den 4 november släpptes His Dark Materials på HBO, en ny tv-serie som tagits fram av BBC One. Produktionen är baserad på den bästsäljande trilogin av Philip Pullman och beskrivs av många som en värdig ersättare till Game of Thrones.

Serien handlar om Lyra (Dafne Keen), en föräldralös flicka som växer upp på en internatskola i Oxford. Men hennes värld är inte riktigt som vår egen – här övervakas invånarna av Magisteriet, en kyrklig institution med gränslös makt. När Lyra möter den mystiska Mrs Coulter (Ruth Wilson) kastas hon ut på en mörk och spännande resa bland häxor, talande djur och parallella universum.

En bild på skådespelerskan Dafne Keen, som spelar Lyra i HBO-serien His Dark Materials.

His Dark Materials hade premiär på HBO den 4 november.

BBC:s dyraste tv-serie någonsin

Du som sett Guldkompassen känner säkert igen handlingen, för även den baseras på en av böckerna i trilogin. Filmen, med bland andra Nicole Kidman, togs dock inte emot särskilt väl av kritikerna och har till och med beskrivits som ”en ren flopp”.

His Dark Materials tycks däremot lyckas betydligt bättre. Tv-serien är BBC:s dyraste någonsin och en stor del av slantarna har gått till att skapa Pullmans komplexa fantasivärld med hjälp av avancerade specialeffekter. Och efter bara ett avsnitt har den redan gjort succé.

Enligt HBO Nordic (som inte vill lämna ut några exakta siffror) slog premiäravsnittet nämligen rekord, sett till hela årets premiärer av nya serier på streamingtjänsten.

I veckan släpptes en ny trailer på Youtube, med ett smakprov på vad vi har att vänta oss i den första säsongen. Tryck på play här nedan!

His Dark Materials – se trailern till säsong 1:

Läs mer: 

Alla nya serier och dokumentärer på HBO i november 2019

Tv-serierna som du inte får missa hösten 2019

Foto: HBO