Nya säsongen av Gossip girl – här är allt vi vet

Serena och Blair i Gossip girl

Hello, Upper east siders – Gossip girl är tillbaka. Ja, du hörde rätt. Tio nya avsnitt har beställts av serien – här är allt vi vet om dem.
30 juli, 2019

Redan i januari i år började det ryktas om att den populära serien Gossip girl, som handlar om de rika ungdomarna Serena van der Woodsen, Blair Waldorf, Chuck Bass, Nate Archibald samt Dan och Jenny Humphrey, kan komma tillbaka i ny tappning. På en pressträff avslöjade nämligen Mark Pedowitz, manager för produktionsbolaget The CW Television Network, att en återkomst av tv-serien varit i åtanke.

Och nu är det alltså bekräftat – WarnerMedias kommande streamingtjänst HBO Max har beställt tio nya avsnitt av serien. Här är allt vi vet!

Premiärdatum för nya säsongen av Gossip girl

När de nya avsnitten av Gossip girl kommer att släppas är ännu inte kommunicerat, men det lär dröja ett tag. Streamingjänsten HBO Max som har beställt serien lanseras nämligen inte förrän våren 2020.

Vad kommer nya Gossip girl att handla om?

Avsnitten kommer att utspela sig åtta år efter originalseriens händelser och precis som tidigare kommer vi få följa ett gäng ungdomar i en privilegierad skola på Manhattan. Enligt amerikanska medier kommer den nya säsongen av Gossip girl att handla mycket om hur användandet av sociala medier, och New York som stad, har förändrats under åren som gått.

I en intervju med E! News berättar skaparen Josh Schwartz att identiteten på ”Gossip girl” inte kommer vara hemlig denna gång. Han menar nämligen att vi alla, på grund av sociala medier, är vår egna ”Gossip girl” numera. Ett fenomen som skaparna kommer spinna vidare på i den nya säsongen.

Kommer de gamla skådespelarna vara med i serien?

Det är bekräftat att skaparna av originalserien, Josh Schwartz och Stephanie Savage, är med som exekutiva producenter av uppföljningen. Det är även officiellt att Kristen Bell kommer att återvända, och precis som tidigare inta rollen som seriens skvallrande och allvetande berättarröst.

Enligt E! News har Josh Schwartz frågat alla originalmedlemmar om de är intresserade av att vara involverade i den nya serien, och meddelat att de är hjärtligt välkomna tillbaka om de känner för det.

”De har spelat sina karaktärer i sex år, och om de känner att de är nöjda med det så vill vi respektera deras beslut. Men självklart skulle det vara roligt att få se dem igen”, säger han i intervjun.

Sedan nyheten om en ny säsong kom har dock inga av de gamla skådespelarna, förutom Kristen Bell, kommenterat en eventuell medverkan. Men tidigare har både Chace Crawford, som spelar Nate i serien, och Leighton Meester, som spelar Blair, förklarat hur de ser på att vara med i en eventuell uppföljare. Chace Crawford har sagt att han är öppen för att spela in nya avsnitt och Leighton Meester har svarat att ”man ska aldrig säga aldrig”.

Foto: Warner Bros

Läs mer:

22 oväntade saker du inte visste om Gossip girl

Då har Beverly hills 90210 premiär i Sverige

Då och nu: Så ser skådespelarna från Beverly hills ut