Nya poddar hösten 2020 – från dokumentärer till true crime

23 sep, 2020 
AvStina Dahlgren
Nya poddar
Hösten är här och med den även många nya poddar. Vi har samlat ihop ett gäng rykande färska podcasts – från dokumentära berättelser till humoristiska livsstilspoddar.
Annons

Höstens nya poddar är här, alldeles lagom till kyliga promenader i solen och regniga dagar när man helst bara vill ligga kvar under täcket. Vi tipsar här om rykande färska podcasts i alla kategorier. Här finns allt från livsstilsspoddar till true crime-berättelser och dokumentärer – perfekta till höstens alla dagar:

Stökigheter med Jenna & Martin

En tjej och en kille står i en röra av Rocco, ananas, drinkar, en hantel osv
Två tjejer skrattar och håller om varandra
Martin Mutumba

Annons
svartvit bild på två kvinnor som står framför spegeln med ögonmask och papiljotter

PAUS med Julia & Linda

Filip Dikmen

Forever Young

Paris minis podcast

En podcast om åldersnoja och det åldersfixerade samhället vi lever i. Programledaren Elina Du Rietz, 44, fick åldersnoja kring 40 och den andra programledaren Jenny Grewdahl, 45, har ingen åldersnoja alls. Tillsammans gör de podden Forever Young.

Annons

– Efter 40 blev jag extremt medveten om vad jag hade på mig, om att män slutat kolla på mig på gatan, (som tur är kan man alltid gå till ”Skilsmässobaren” på Riche, men det kan man ju inte göra varje dag bara för att boosta sitt ego) att jag inte någonsin kunde tituleras ”ung och lovande” längre, och att jag hade föga kvinnliga förebilder i mogen ålder, säger Elina Du Rietz.

Spotify dok

Nya podcasts på Spotify hösten 2020

Yanjaa Wintersoul

Annons

Minnet

Katarina Wennstam är arg

Minnet berör oss alla. Vi kämpar med det i det lilla och i det stora och vi är beroende av det – för att klara vardagen, skolan, jobbet. Men ändå vet de flesta av oss fascinerande lite om våra minnen. Minnet är en utforskande podcast med en blandning av samtal med spännande gäster, minnesträning och nyfiket lärande med en av världens främsta minnesexperter och VM-medaljör Yanjaa Wintersoul.

Premiär: 5 oktober.

Wennstams Vrede 

Katarina Wennstams långa arbete kring mäns våld mot kvinnor har gett henne minnen hon aldrig blir av med. Wennstams Vrede är podcasten där mäns våld mot kvinnor tas på allvar. Katarina tar upp händelser som måste föras till ljuset, och försöker förstå tillsammans med politiker, poliser och experter – som också får stå till svars för det ansvar de haft över kvinnornas öden.

Annons

Premiär: 14 oktober.

Foto: TT, Isabella Meisner, Martina Norling, Spotify, Radio Play

LÄS MER:

Annons
Innehåller annonslänkar