Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Nya podcasts 2020 – perfekta att lyssna på i sommar

27 maj, 2020 
AvStina Dahlgren
Sommarens bästa poddar 2020
Sommaren är äntligen här och med den kommer också säsongen för podcasts. Vi har listat de allra hetaste poddarna 2020 – perfekta att ha i lurarna en solig dag.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

När sommaren är här lyssnar vi på podcasts som aldrig förr – på stranden, på promenaden eller i bilen på väg till sommarstugan (som ligger högst två timmar bort så klart).

Under pandemin har många dock redan hunnit lyssna på en hel del poddar hemma i karantänen. Vi tipsar därför om helt nya poddar som alla är rykande färska för i år. Här finns allt från skönhets- och livsstilsspoddar till true crime-berättelser och nya coronapoddar:

Tisdagar tillsammans

Saga Wikström och Linnea
Foto: Armand Dommer

Beskrivning: Tisdagar tillsammans är podden för dig som älskar underhållande storys i högt tempo. De två vännerna Saga och Nea diskuterar varje vecka ett nytt spännande ämne. De pratar om aktuella nyheter och dejting, såväl som lyssnarnas problem. Tjejerna delar även med sig av sina erfarenheter och tankar kring mer djupa och svåra ämnen. Saga är nyinflugen från LA och student, Nea karriärist och beteendevetare. Starka åsikter och mycket humor är en återkommande faktor i podden.

Annons

Lyssna här.

P3 ID

Beskrivning: I P3 ID hörs berättelserna om kända, mytomspunna personer som på ett eller annat sätt gjort ett avtryck i den tid vi lever nu.

Det handlar om en stor idrottsstjärna, en världsledare eller en entreprenör, när programmet tecknar biografier över storslagna människoöden samtidigt som podcasten fördjupar lyssnaren i vår tids mest brännande frågor.

Lyssna här.

Älskade psykopat

I Älskade psykopat möter vi män och kvinnor i olika åldrar som anonymt berättar sin historia eller delar erfarenheter de haft med en psykopat eller narcissist. Den kan vara inom en kärleksrelation, familjen och på jobbet. Syftet är att lyfta fram berättelser som kanske annars sällan får ta plats. Älskade psykopat är en podd som berör på djupet med förhoppning att den kan hjälpa, stötta och förändra.

Lyssna här.

Sweet but psycho

Beskrivning: Två gamla Ex on the beach-deltagare som återigen hittat tillbaka till tv-rutan i den nya säsongen av Ex on the beach celebrity. De diskuterar avsnitten, delar med sig av behind the scenes-material och bjuder även in andra deltagare som grillas. Filter existerar inte i den här podden.

Annons

Lyssna här.

Välkommen ut 

Beskrivning: Under en timme slår sig bögen Edvin Törnblom ner tillsammans med en person som också är HBTQIA:are och snackar om hur det var att komma ut, diskriminering, gemenskap, skitroliga historier, hemska historier och en massa annat. Lyssna på dessa artister, sportstjärnor, skådisar, konstnärer och högt uppsatta chefer vars historier har en sak gemensamt – de är SÅ starka.

Lyssna här.

Sårbar & superstark

Mia Törnblom och Yvonne Brokvist
Mia Törnblom och Yvonne Brokvist har podden Sårbar & superstark ihop.

Beskrivning: En varm, generös och underhållande podd om konsten att vara människa med Mia Törnblom och Yvonne Brokvist. Att vara sårbar är motsatsen till att vara svag, det handlar istället om att vara så trygg i sig själv att man vågar vara modigare och ärligare.

Annons

I varje avsnitt gästas Mia och Yvonne av en person som generöst delar med sig av sin egen sårbarhet.

Lyssna här.

Läget – Sigge Eklunds podd om coronakrisen

Beskrivning: Sigge Eklund intervjuar experter och vänner om coronakrisen. Med bland annat Agnes Wold, Sissela Kyle, Göran Rosenberg, David Batra, Malin Persson Giolito, Alexander Bard, Klas Eklund och Felix Herngren.

Lyssna här.

Isabella söker Sheila

Beskrivning: Nu släpper bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip sin nya podd Isabella söker Sheila tillsammans med bästa vännen och stöttepelaren i livet, Sheila Arnell. För första gången någonsin bjuder Isabella in sina följare bakom kulisserna till sin vardag genom podden – i givande samtal med sin bästa vän om kärlek, vänskap och kvinnohälsa. Men även om sårbarhet, misslyckanden och ensamhet.

Annons

Lyssna här.

Green Beauty talk

Beskrivning: Green Beauty Talk –en podd om naturlig, ekologisk skönhet och hudhälsa med Sara Nomberg och Emmi Snicker. Följ med när de pratar om hudvård, ingredienser, produkttips, hållbarhet inom skönhet blandat med personliga erfarenheter i en härlig mix!

Lyssna här.

Vi måste snacka

Beskrivning: Följ Amanda Strand och Felicia Aveklew i denna nya heta podd. Målet med denna podcast är att du ska känna dig som den tredje bästa vännen och en i gänget.

Lyssna här.

Hjältarna

Beskrivning: I Hjältarna träffar du människor som ingriper när livet ställs på sin spets och viktiga värden prövas. Det handlar om allt från bilolyckor, terrorattentat och visselblåsare till våldsbrott och självmord. Det är starka och dokumentära berättelser om ingripanden, ibland på liv och död. Men vilka är de – vad såg, hörde och gjorde de? I Hjältarna hyllar vi deras civilkurage och lär av deras erfarenheter.

Lyssna här.

Dejta mig!

Beskrivning: Ture och Vilmer är två killar i 20-årsåldern som är på jakt efter kärleken. I Dejta mig! träffar de tjejer som de matchat med på nätet. För första gången IRL. Framför mikrofoner. Ska de dejta? Ja! Blir det en dejt nummer två?

Annons

Lyssna här.

Nya poddar från Spotify 2020

Spotify fortsätter att satsa på egenproducerade podcasts och har i år släppt flera stycken. Många av dem är svenska versioner av amerikanska förlagor. Här är några av de allra nyaste poddarna därifrån:

Dagens brott

Beskrivning: Varje vardag får vi höra berättelser om spännande brott som skedde just på samma dag i historien. Varje vecka kommer en svensk författare, krimjournalist, kriminolog eller skådespelare berätta om fängslande öden, brutala mord och stora kupper. Podcasten är en svensk adaption av Parcasts Today in True Crime.

Lyssna här.

Mytologier

Beskrivning: Försvinn in i en värld där du lär dig mer om de stora gudarna, de fasansfulla monstren och de väsen som kanske än i dag vandrar i våra skogar. Tillsammans med illustratören och författaren Johan Egerkrans kommer vi i varje avsnitt lära oss mer om världens mytologier och folktro. Mytologier är en svensk adaption av Parcasts Mythology med utvalda avsnitt från Mythical Monsters.

Annons

Lyssna här.

Sekter

Beskrivning: Sekter upphör aldrig att fascinera – massmorden, myterna och de färgstarka ledarna. Där finns manipulation och maktgalenskap men i grunden också en längtan efter gemenskap och en annan tillvaro. I den här podden djupdyker man i en ny sekt i varje avsnitt, ökända som okända både i Sverige och världen. Vad är det som lockar? Vilka är personerna bakom rörelserna? Och vad definierar en sekt? Sekter bygger på podcasten Cults från Parcast.

Lyssna här.

Foto: TT, Armand Dommer, Instagram

LÄS MER:

Drömmer du om en podd – 5 tips för att lyckas

Böcker och poddar för nystart, självutveckling och mål

Sugen på en ny karriär? Poddarna som inspirerar

Annons