Nya oklara beskedet kring filmen Skönheten och Odjuret

Nya oklara beskedet kring filmen Skönheten och Odjuret

Filmen Skönheten och Odjuret, som har Sverigepremiär nästa vecka, har fått en tillfällig åldersgräns. Nu måste man vara 15 år för att få se filmen.
08 februari, 2017

Har du fyllt 15 år kan du sluta läsa. Annars: fortsätt!

På sin sajt meddelar nu SF att filmen Skönheten och Odjuret, som ju har premiär den 17 mars, har fått en tillfällig åldersgräns.

”Fram tills dess att filmen granskats står åldersgränsen som tillåten från 15 år, men det är bara tillfälligt. Vi förklarar varför”, skriver SF.

Man fortsätter:

”Enligt svensk lagstiftning måste alla filmer som ska visas på bio granskas av Statens Medieråd, som fastställer åldersgränsen. Fram tills dess att en film granskats gäller att filmen har den högsta åldersgränsen, dvs tillåten från 15 år. I Sverige har vi förmånen att få tidiga premiärer på filmer, ofta världspremiären, och det innebär att filmen inte finns tillgänglig för granskning förrän precis innan premiärdagen. Filmen finputsas in i det sista, helt enkelt”.

Biljetterna till filmen släpptes i måndags, och många fans, som sett fram emot filmen, förvånades över åldersgränsen.

SF meddelar dock att filmen, på premiärdagen, kommer att ha en lägre gräns.

”Skönheten och Odjuret är en härlig äventyrsfilm för hela familjen och kommer på premiärdagen utan tvekan att ha en lägre åldersgräns”, skriver man.

Här kan du se nya trailern till Skönheten och Odjuret.