Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Ny undersökning visar: Därför ska du ta med din dejt på skräckfilm

26 okt, 2023 
AvLouise Berglund
Skräckfilm
Foto: TT
Love at first fright! Halloween trendar på Tinder och en ny undersökning visar att många kan tänka sig att kolla på skräckfilm redan på första dejten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så dejtar du bäst - utifrån ditt stjärnteckenBrand logo
Så dejtar du bäst - utifrån ditt stjärntecken

Halloween är skräckfilmernas högtid. En ny undersökning från Tinder och den amerikanska streamingtjänsten Peacock visar att det finns stora dejtmöjligheter kopplat till läskiga filmer.

I undersökningen svarar 74 procent att de är öppna för att kolla på skräckfilm redan under första dejten. Undersökningen visar dock också att personer helst lär känna varandra lite mer innan de tittar på läskig film tillsammans. Vanligast att kolla skräckfilm ihop är under dejt nummer tre.

Halloween trendar på Tinder

Även om vi i Sverige inte firar halloween lika stort och påkostat som i USA trendar högtiden på Tinder. I takt med att hösten blåst in har folk helt enkelt börjat prata mycket mer om halloween. Och med mycket menar jag dubbelt så mycket.

Annons

Mellan augusti och oktober i år har förekomsten av ordet halloween på svenskarnas Tinder-profiler ökat med 55 procent, skriver Tinder i ett pressmeddelande.

Biodejt är populärt

Dessutom är bio en av de populäraste dejtaktiviteterna hos Svenska tinderprofiler. Och förekomsten av ordet skräckfilm i profilbeskrivningarna har fördubblats jämfört med förra året. Att döma av exempelmeningarna i Tiners pressmeddelande använder folk skräckfilm för att flörta. De skriver till exempel:

”Vågar inte kolla skräckfilm själv. Ställer du upp?” och ”Behöver någon att kolla skräckfilm på bio med”. Den som vill kan till och med lägga till skräckfilm som ett intresse i sin profil.

– När det blir mörkare ute och hösten infinner sig letar många efter dejter med hög mysfaktor, och att se skräckfilm ihop är ett perfekt tillfälle att hitta någon att hålla i handen om det blir läskigt, säger Elin Sivard, kommunikationsansvarig för Tinder i Norden.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons