Här är SVT:s nya serie du måste se: Bye Bye Sverige

Här är SVT:s nya serie du måste se: Bye Bye Sverige

Lotta Lundgren och Erik Haag gör comeback i tv-rutan med nya serien Bye bye Sverige. Vid sin sida har den populära programledarduon från Historieätarna Olof Wretling och ingen mindre än ELLEs Kakan Hermansson.
27 november, 2017

ELLE fick en pratstund med Kakan om nya programmet!

Här är allt du behöver veta om serien:

– Bye bye Sverige är en fri berättelse om emigrationen mellan 1850–1920 då ca 1,5 miljon svenskar utvandrade till Amerika. Vi fokuserar på olika grupper som utvandrade och följer främst två familjer på deras resa. Det är en viktig epok i svensk historia som går att jämföra med samtiden i världen. Det är både smärtsamt och väldigt kul, som vanligt när producent Karin af Klintberg och det här gänget är i farten.

Vad är din roll?

– Vilken är inte min roll?! Jag spelar hur många karaktärer som helst, allt från en parodi på Kristina (från Duvemåla) till en ganska full dansk översättare, ganska full irländska och skäggig dam. Jag har aldrig haft så kul nånsin.

Hur är Erik och Lotta egentligen?

– Bjussiga och inbjudande, plus väldigt kul att jobba med. Skulle säga att hela produktionen är det, tror alla känner sig välkomna och det märks både under inspelningen och i resultatet. Alla kommer med idéer och hjälps åt.

Foto Nexiko/SVT

Bye bye Sverige har premiär 20.00 i SVT1 den 7 december.

Läs mer:

SVT visar skandalomsusade dokumentären ”Vi överlevde R. Kelly”

Cia Jansson i SVT:s Nobelsändning – i klänning från Jennifer Blom

SVT Edit släpper dokumentär om stringtrosan på Alla hjärtans dag