Nu kommer en officiell Vänner-kokbok

vänner kokbok

Inför återföreningen av Vänner-casten kommer en kokbok med alla klassiska recept från serien. Vem vill inte smaka Rachels berömda trifle?
24 maj, 2020

I år är det 16 år sedan sista avsnittet av Vänner sändes. Streamingtjänsten HBO Max har utlovat en återförening som dessvärre fått skjutas upp på grund av pandemin. En liten tröst till alla fans är att det trots corona nu kommer en kokbok. 

”Vare sig du är en rutinerad kock som Monica Geller, på väg att starta en cateringfirma likt Phoebe Buffay, eller är en vanlig hederlig matentusiast som Joey Tribbiani, erbjuder Friends: The Official Cookbook en mängd olika recept för kockar på alla nivåer”, står det i beskrivningen från förlaget.

Recepten från Vänner

I boken kommer 70 Vänner-relaterade recept att vara med. Du minns kanske hur Rachel i avsnitt 9 av säsong 6 från 1999 bakar sin oätliga engelska Thanksgiving trifle? Den som innehåller kex, sylt, hemgjord vaniljkräm, hallon, nötkött, sauterade ärtor och lök, bananer och vispad grädde. Ingredienslistan är resultatet av två sidor som klibbat ihop sig i Rachels recepttidning. I kokboken lagas den enligt Rachels knasiga mix.

Ross macka och Joeys pommes 

Genom Vänners tio säsonger har maträtter ofta spelat en betydande roll i olika avsnitt. Som den gången då Rachel tappade en cheesecake i trappuppgången som var så god att både hon och Chandler lade sig på golvet med varsin sked för att äta upp. Japp, detta recept finns också med i boken!

rachel chandler vänner

I avsnittet The One With All The Cheesecakes i säsong 7 2001, spelar cheesecake en viktig roll.

Liksom Pheobes farmors hemliga kakrecept från avsnitt 3 säsong 7, och Joeys Just for Joey Fries, Chandlers Milk you can Chew och Ross smörgås The Moist Maker.

Då släpps Friends: The Official Cookbook

Så snart alla pandemirelaterade restriktioner hävts ska Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, Jennifer Aniston och David Schwimmer samlas för att spela in specialavsnittet. Exakt när det blir, är det ingen som vet. 

Vad vi däremot vet är att kokboken Friends: The Official Cookbook släpps på engelska den 22 september och finns redan nu att förbeställa på Amazons hemsida.

Källa: Insider

Foto: Warner Bros, Amazon

LÄS MER:

8 roliga detaljer du missat helt i Monicas Vänner-lägenhet

Vänner-skådespelarnas kärleksliv utanför tv-serien

13 saker som skulle hända i ett corona-avsnitt av Vänner