Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Nour El Refai väntar barn – berättar om jobbiga graviditeten

03 jun, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Nour El Refai och Henrik Schyffert väntar sitt första barn tillsammans och nu berättar hon på Instagram att hon har drabbats av hyperemesis gravidarum, den allvarligaste formen av gravidillamående. Tillståndet har bland annat fått henne att tvingas ställa in sitt planerade jobb i sommar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Komikern och skådespelaren Nour El Refai väntar sitt första barn. Pappa till bebisen som beräknas komma i höst, är komikern Henrik Schyffert. Paret har varit tillsammans i sex år, men de hade varit ihop i två år i hemlighet innan de gick ut med sin kärlek.

– Det var ändå ballt att vi lyckades hålla det hemligt så jävla länge. I över två år var det ingen som visste något. Det var kul, man sågs på olika destinationer i världen, säger Nour El Refai till Expressen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Tidigare i våras pratade paret om att det inte var omöjligt att de skulle skaffa barn i framtiden och då visste de förmodligen redan att det var en bebis på gång. Henrik Schyffert har sedan tidigare två barn tillsammans med exfrun Bea Uusma, två söner som är 17 och 20 år gamla och som nu alltså får ett halvsladdsyskon.

Drabbad av kraftigt illamående

Nour El Refai berättade om sin graviditet på Instagram.
Nour El Refai berättade om sin graviditet på Instagram.

I samband med att Nour El Refai avslöjade sin femmånadersbula på Instagram berättar hon också om att hon har drabbats av hyperemesis gravidarum. Det är ett tillstånd av svårt illamående under hela graviditeten och förekommer under 0,3–2 procent av alla graviditeter. Nour El Refai skriver att hon har kräks så mycket under graviditeten att hon är uttorkad, undernärd och ofta får åka in på akuten för att behandlas med dropp.

Annons

”Hyperemesis är ett fruktansvärt sjukdomstillstånd men sen första ultraljudet och den svartvita bilden är jag vansinnigt förälskad i min bebis och det hjälper mig att orka även om jag kommer behöva va sjuk fram till förlossning”, skriver hon på Instagram.

De blivande föräldrarna Nour El Refai och Henrik Schyffert.
De blivande föräldrarna Nour El Refai och Henrik Schyffert.

Tvingades ställa in teaterpjäs

Många har varit oroliga för hennes hälsotillstånd sedan hon i slutet av maj tvingades ställa in sin medverkan i Romateaterns sommaruppsättning av teaterpjäsen Kung Lear på grund av hälsoskäl. Nu vet vi alltså att det är komplikationer i samband med graviditeten som har ställt till det för henne.

Hur dåligt hon än mår avslutar Nour El Refai på sant komikermanér sitt Instagraminlägg med ett skämt:

”Nu vet ni! Men säg inget! Ska berätta för Henrik ikväll. Det är han som är pappan!”

Henrik Schyffert svarar med att skriva ”Va?!??!! RING MIG!!!!” i kommetarsfältet.

Detta är hyperemesis gravidarum

  • Kallas också extremt gravidillamående och är den svåraste formen av illamående under graviditeten.
  • Hyperemesis gravidarum drabbar kvinnor i 0,3–2 procent av alla graviditeter. Det är alltså inte samma som vanligt illamående vid graviditet som drabbar cirka 80 procent av alla gravida kvinnor.
  • Symptomen är svårt illamående och kräkningar. Ofta kräks man så mycket att man går ner i vikt, blir uttorkad och kan behöva behandlas med dropp.
  • Risken att drabbas av hyperemesis gravidarum ökar om man väntar tvillingar.
  • Vissa lider av illamåendet under hela graviditeten.
  • Sjukdomstillståndet ökar inte risken att drabbas av missfall.

Foto: TT/Instagram

 

Läs mer:

Är du gravid och ska gifta dig? Här är 12 fina brudklänningar

Bröllop, midsommar och fest – 14 somriga gravidklänningar i butik

10 gravidmyter som du kan sluta tro på NU!

Annons