Störst av allt blir teaterpjäs – med Nour El Refai i alla roller

Störst av allt blir teaterpjäs med Nour El Refai

Boken Störst av allt är en av årets stora tittarsuccéer på Netflix. I vinter har romanen premiär som en monologföreställning där Nour El Refai spelar Maja och alla andra karaktärer.
23 augusti, 2019

Rättegångsromanen Störst av Allt kretsar kring Maja, som är en del i Djursholms unga överklass och en skolskjutning som äger rum på Majas gymnasieskola.  När serien släpptes på Netflix i våras blev det en stor tittarsuccé och nu är det alltså dags för Malin Persson Giolitos bok att sättas upp som teater på Rival i Stockholm. Och det blir ett nytt grepp på scen, samtliga roller kommer att spelas av Nour El Refai. På Instagram berättar Nour lyriskt i versaler om nyheten:

”JAG SKA GÖRA MONOLOG AV ”STÖRST AV ALLT”!!!! Har hållit på detta så länge men nu får jag äntligen berätta.

Premiär 28/2 på Rival, spelar helger efter det. Jag börjar repa nu. Långsamt och snällt. På måndag släpps biljetterna. Länk finns i bio. Kommer tjafsa en del om detta nu. Det är en fantastiskt bok. Sen blev det också en serie. Och nu ska det bli teater. Och jag är så stolt att jag ska få göra det!”

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

I en intervju med Dagens Nyheter berättar Nour El Refai att hon castades till scenföreställningen innan tv-serien hade premiär. Föreställningen är en monolog, men Nour kommer att växla att vara Maja och andra romankaraktärer. Att hon som en vuxen kvinna ska porträttera en gymnasieelev ser hon inte som något större hinder.

– Jag känner mig väldigt långt ifrån en gymnasieelev – min yngsta bonusson är liksom i den åldern. Men jag har spelat Lillebror i Karlsson på taket och jag har spelat Mozart i Amadeus, så det är väl egentligen inte konstigare än någon av de rollerna. Och på teatern kan man verkligen skita i det där – jag kan inte konkurrera med Hanna Ardéhn i tv-serieversionen, men det behöver jag inte heller, säger hon till DN.

Författaren Malin Persson Giolito berättar i ett pressmeddelande om scenföreställningen:

– ”Vem talar Maja med?”, undrar många av mina läsare. Och jag har alltid, ända sedan jag började skriva Störst av allt, sett hur Maja står på en teaterscen och blickar ut mot den mörka massa som är hennes publik. Hon kräver att de ska lyssna, hon tror att hon skiter i vad de tycker, men egentligen vill hon bara förstå vad det var som hände. Nu får Maja äntligen ta plats på scen. Jag hade länge tänkt mig Nour El Refai som Maja, och när producenterna berättade att de castat henne var det inte bara en dröm som gick i uppfyllelse, det var minst två, säger Malin Persson Giolito.

”Störst av allt” spelas från och med den 28 februari till och med den 5 april 2020, biljetterna släpps på Blixten.se måndagen den 26 augusti.

Foto: Netflix/TT

Läs mer:

Netflixsuccén Störst av allt kan få en andra säsong

Redan sett Störst av allt? Här är en till serie med Hanna Ardéhn!

Stjärnorna i Störst av allt: ”Den grabbar tag i en och släpper aldrig taget”