Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Normala människor: 5 roliga detaljer i nya succéserien

12 maj, 2020 
AvLovisa Svedlund
Normala Människor på SVT play
Tv-serien Normala människor baserad på Sally Rooneys roman med samma namn har gjort succé både utomlands och i Sverige. Här är fem roliga detaljer att lägga märke till i serien.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tv-serien som har originaltiteln Normal People har verkligen gjort succé både hos recensenter och fans. Den handlar om Marianne och Conell som växer upp i samma småstad i Irland. I high school är han den coola fotbollskillen och Marianne tönten som bara pluggar. Han bor med sin ensamstående mamma som jobbar som städerska på Mariannes familjs herrgård.

När de blir kära i varandra vill Connell att de ska hålla relationen hemlig. Ingen ska få veta att han tycker om tjejen som alla tycker är konstig.

Men efter sommarlovet börjar Marianne och Connell på samma universitet och då blir maktpositionerna förändrade.

Normala människor – 5 detaljer att lägga märke till

I tv-serien finns många både roliga och fina detaljer som man märker att skaparna bakom serien tänkt lite extra på. Här är några saker som är roliga att hålla utkik efter i Normala människor.

1. Perfekta luggen?

Marianne som spelas av Daisy Edgar-Jones lyckas verkligen ha den perfekta luggen serien igenom. Till och med genomsvettig i italienskt sommarklimat ser den helt ljuv ut. Blir det här en ny Pulp Fiction där Uma Thurmans karaktär Mia Wallace fick en hel generation att byta frisyr?

Annons

2. Villan i Italien går att hyra

Seriens fans förundras över villan i Italien som Mariannes familj äger. Perfekt medelhavskänsla, där ett sunkigt draperi och ett enkelt kök plötsligt känns SÅ rätt. Det bästa? När coronapandemin är över kan du resa hit och bo i villan! Den ligger uppe på Airbnb och kostar faktiskt bara omkring 400 kronor per natt att hyra.

Villa Italien med i serien Normala människor (Normal people)
Villan i Italien går faktiskt att hyra.

 

Annons
Normal People villa i italien
Inredningen i villan är ju bara perfekt – SÅ Italiensk!

3. Kedjan

Har du lagt märket till Connells kedja runt halsen? Det har folk på internet gjort! Varför är den så otroligt het, frågar sig vissa. Vad tycker du?

Normala människor Conell
Snyggt eller inte?

4. Underbar inredning

Det är svårt att missa Mariannes fina inredningsstil i den här serien. Trots att hennes familj är förmögen, är stilen inte vräkig utan bara mysigt bohem-exklusiv. Titta till exempel på alla fina lakansset hon äger! Eller hallen i studentlägenheten i Dublin!

Annons
Marianne i Normala Människor, tv-serien, ligger på sin säng.
De perfekta lakanssetet – ELLER?!
Marianne Normala Människor
Gult och bohemt – ja tack!

 

Annons

5. Skådespelarna har fin kemi – även i verkligheten

Genom hela serien, och kanske speciellt i de omtalade sexscenerna, har vi sett att Daisy Edgar-Jones och Paul Mescal som spelar huvudrollerna har en trygg och fin kemi. Och när de syns tillsammans bakom kameran visar det sig att de klickar lika bra där. På en BBC:s instagram-konto tillägnat tv-serien svarar skådespelarna på frågor och det går inte att undgå att de verkar gilla varandra mycket även i verkligheten.

Annons
Normala människor BBC/Hulu/Svt Play
De är båda störst fan av Sally Rooney, författaren bakom Normal People, enligt dem själva.

Foto: Svt/Hulu/BBC, Airbnb, Instagram

LÄS MER: 

4 anledningar – därför pratar alla om tv-serien Normala Människor

Vänner-skådespelarnas kärleksliv utanför tv-serien

Streamingtips? Här är kändisarnas favoritfilmer och serier

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons