Nordiska dramaserier på SVT våren 2021

Stillbild från Exit och Snöänglar

Svenska Snöänglar, norska Exit och isländska Gullregn. Våren 2021 bjuder på flera spännande seriepremiärer på SVT. Här är sju exempel!
10 februari, 2021
5 Serier att se framemot 2021
Slå på ljud

Vårt intresse för närproducerade serier har vuxit sig allt starkare. Vår tid är nu, Kalifat och Bonusfamiljen är bara tre exempel på svenska titlar som de senaste åren blivit stora publikfavoriter.

Responsen har lett till att SVT och de nordiska grannländerna tillsammans har storsatsat på gemensam dramaproduktion. Här listar vi exempel på nya nordiska serier som har premiär i vår:

Nya serier på SVT i vår

Kvinnor och cava

Norsk serie som kretsar kring 49-åringa Merethe Uelands. Med barnen utflyttade och klimakteriet som plötsligt övermannar henne, har framtidsdrömmarna förvandlats till en rädsla för att hennes bäst före-datum håller på att gå ut. Svartsjuka, sexuell besvikelse, värmevallningar och ett intensivt behov av bekräftelse påverkar hennes äktenskap, hennes dotter, hennes väninnor – och inte minst henne själv.

Premiär: 14 februari

Exit, säsong 2

Den norska succéserien Exit får en fortsättning! Säsong två tar vid där säsong 1 slutade: Adam utreds av polisen och är på väg mot absoluta botten, samtidigt som hans fru Hermine är gravid med bästa vännen Henrik. William befinner sig på en psykiatrisk avdelning medan hans fru Celine är lämnad helt ensam. Den enda som fortfarande står på benen är Jeppe.

Premiär: 6 mars

Gullregn

Isländsk serie om Indiana som bor i en hyreslägenhet i en förort till Reykjavik och försörjer sig på välfärdssystemet genom en rad påhittade sjukdomar. Hennes värld slits itu när en statstjänsteman dyker upp och informerar om att hennes prisbelönta Gullregnsträd måste bort – och hennes son dyker upp med en utländsk flickvän.

Premiär: 7 mars

Var ligger Løkken?

Dansk serie som kretsar kring kocken Henrik och matkritikern Stephanie. Tillsammans bestämmer de sig för att cykelsemestra genom Danmark när deras resa till Provence ställs in på grund av Corona. Frågan är bara vad cykelturen kommer göra med deras redan sargade förhållande?

Premiär: 11 mars

Av hela mitt hjärta

Finsk serie om Rita och Laura, två socialarbetare i Helsingforsområdet, som dagligen kämpar för att hjälpa barn i nöd. Samtidigt måste Rita hantera dystra minnen från sin egen barndom, medan Laura försöker balansera familjelivet med det krävande jobbet. Ett felaktigt beslut från deras sida kan nämligen leda till omedelbar katastrof.

Premiär: 21 mars

Snöänglar

Svensk dramathriller som handlar om Jenni och Salle, två unga föräldrar som är i chock efter att deras fem veckor gamla bebis Lucas oförklarligt försvunnit från deras hem. Den erfarna polisen Alice anar att något inte stämmer i deras historier – och blir djupt engagerad i Lucas försvinnande. För vad hände egentligen den natten, och var är barnet?

Premiär: 28 mars

Älska mig, säsong 2

Svenska Älska mig är inte ny, men för de som inte hade tillgång till Viaplay när serien gick att streama där finns nu en ny chans. Handlar om överläkaren Clara som försöker få ihop sin relation med Peter, hennes störtförälskade lillebror Aron, och pappa Sten – som funnit en oväntad passion.

Premiär: 29 mars

Foto: SVT

LÄS MER:

Nour El Refai gör ny serie om kärlek, vänskap och livet

TV4 gör en tv-serie om svenska kungafamiljen – här är allt vi vet

Älskar du Euphoria och Sex Education? Då är Lena Dunhams nya serie Generation något för dig