Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Noomi Rapace om uppväxten: Jag blev uppfostrad som en pojke

24 nov, 2021 
AvElin Jonsson
noomirapace
Tack vare en filminspelning tillbringade Noomi Rapace hela sommaren i sitt uppväxtland Island. Arbetet fick henne att tänka tillbaka på sin barndom som präglat hela hennes personlighet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 saker om Noomi Rapace som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Noomi Rapace som du kanske inte visste

Under sommaren hade nya filmen Lamb storslagen premiär på filmfestivalen i Cannes. I filmen medverkar skådespelaren Noomi Rapace i en av huvudrollerna i ett fårfarmande och barnlängtande par som bor ute i Islands landsbygd. I en intervju med amerikanska ELLE har Noomi tidigare berättat hur mycket hon gav sig hän rollen som den isländska Maria. Hon säger att hon nästan förlorade hela sig själv.

– Det kändes som att jag blev kapad av henne, mindes Noomi Rapace tillbaka när hon tänker på sin skådespelarinsats i filmen.

Hon fortsatte:

– Jag träffade ingen annan den sommaren. Och jag kunde knappt prata med någon. Jag minns när jag videosamtalade med min son vid ett tillfälle, och han bara: ”Mamma, du ser väldigt konstig ut. Och du låter inte som dig själv”. Varpå jag svarade att ”Jag vet”.

Annons

Noomi Rapace växte upp på Island

Att spela in film på de isländska vidderna, var inte bara tufft för henne som person utan det var även som att komma hem för Noomi Rapace. För under sin barndom bodde hon på Island under flera års tid, och hon talar flytande isländska.

– Jag känner en stark anknytning till landet. Det var där jag fann mig själv. Det finns någonting rått, någonting äkta där. Island känns som en karaktär. Och med den här filmen kändes det som om jag kom tillbaka till mina rötter. Det är en mycket originell story, så brutal, så full av sorg och smärta, säger Noomi Rapace i VK i samband med filmens premiär.

Noomi Rapace: Jag var ett vilt barn

Vidare i intervjun minns Noomi Rapace tillbaka på barndomen, och hur uppväxten på Island präglat hennes personlighet. Samtidigt gör hon klart att hon var en unge med mycket energi.

– Jag var ett vilt barn, jag växte upp på gården, och det fanns något väldigt opolerat där som passar mig. Jag blev uppfostrad som en pojke, jag blev ganska tuff, säger hon utan att gå vidare in på vad det egentligen innebär.

noomi rapace

Foto: TT/Instagram

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons