Nicole Kidman belyste kvinnovåldet under Emmygalan: "En lömsk sjukdom"

Det var guldregn över tv-serien Big little lies under nattens Emmygala, och vinnarna Nicole Kidman och Reese Witherspoon passade på att belysa två viktiga problem.
18 september, 2017

Under natten vann Nicole Kidman en Emmy i kategorin Bästa skådespelerska i en miniserie för sin roll i Big little lies. I den hyllade serien är hon gift med en man (spelad av Emmy-vinnaren Alexander Skarsgård) och på utsidan verkar deras relation perfekt – men bakom lyckta dörrar blir hon misshandlad.

Läs också: Här är alla vinnare på nattens Emmygala

I sitt tacktal passade hon på att belysa kvinnovåldet:

”Vi kastade ljus på våld i hemmet. Det är en komplicerad och lömsk sjukdom som är långt mycket vanligare än vi tillåter oss själva att tro. Den är fylld av skam och hemlighetsmakeri. Genom att ge mig den här utmärkelsen belyser vi ämnet ännu mer. Så tack, tack, tack.”

Hör talet här

Läs också: Här kysser Nicole Kidman Alexander Skarsgård på Emmygalan

Nicole Kidman och Reese Witherspoon, som båda har producerat Big little lies, prisades även för Bästa miniserie. I deras tacktal förklarade de att idén uppstod när de båda kvinnorna inte längre kände att de fick de jobb som de allra helst ville ha i Hollywood, och därför skapade de en egen serie. De uppmanade även tv-branschen att skildra flera kvinnliga berättelser, och att ge fler kvinnor stora roller i Hollywood.

Läs också: Emmygalans finaste par – se alla bilder