Nicole Kidman belyste kvinnovåldet under Emmygalan: "En lömsk sjukdom"

18 sep, 2017 
AvSofia Börjesson
Det var guldregn över tv-serien Big little lies under nattens Emmygala, och vinnarna Nicole Kidman och Reese Witherspoon passade på att belysa två viktiga problem.
Annons

Under natten vann Nicole Kidman en Emmy i kategorin Bästa skådespelerska i en miniserie för sin roll i Big little lies. I den hyllade serien är hon gift med en man (spelad av Emmy-vinnaren Alexander Skarsgård) och på utsidan verkar deras relation perfekt – men bakom lyckta dörrar blir hon misshandlad.

I sitt tacktal passade hon på att belysa kvinnovåldet:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

”Vi kastade ljus på våld i hemmet. Det är en komplicerad och lömsk sjukdom som är långt mycket vanligare än vi tillåter oss själva att tro. Den är fylld av skam och hemlighetsmakeri. Genom att ge mig den här utmärkelsen belyser vi ämnet ännu mer. Så tack, tack, tack.”

Hör talet här

Nicole Kidman och Reese Witherspoon, som båda har producerat Big little lies, prisades även för Bästa miniserie. I deras tacktal förklarade de att idén uppstod när de båda kvinnorna inte längre kände att de fick de jobb som de allra helst ville ha i Hollywood, och därför skapade de en egen serie. De uppmanade även tv-branschen att skildra flera kvinnliga berättelser, och att ge fler kvinnor stora roller i Hollywood.

Annons