Netflix varnar för farliga Bird Box-utmaningen: Gör det inte!

Netflix varnar för farliga Bird Box-utmaningen: Gör det inte!

Nä, det är inte särskilt smart att ta på sig en ögonbindel och gå ut på stan.
03 januari, 2019

Netflix nya originalfilm Bird Box ser ut att slå alla rekord. På bara en vecka har över 45 miljoner sett Susanne Biers nya skräckis, vilket därmed gör den till streamingtjänstens mest populära produktion någonsin.

I filmen, med Oscarsbelönade Sandra Bullock i huvudrollen, har en ond kraft tagit över världen och fått stora delar av befolkningen att begå självmord. För att klara livhanken i den nya, postapokalyptiska tillvaron måste Bullocks karaktär Malorie och hennes barn Boy och Girl bära ögonbindel.

Men är Bird Box verkligen så bra? En rad kritiker har totalsågat rullen för att vara otydlig och svajig, med allt för många frågor som lämnas obesvarade. Samtidigt talar statistiken sitt tydliga språk – och nu har filmen också gett upphov till en ny viral utmaning, om än en väldigt korkad sådan.

I utmaningen ska du nämligen ta på dig en ögonbindel och därefter försöka navigera i din omgivning. Dock är det många som tagit det här alldeles för långt och på nätet cirkulerar nu klipp där personer riskerar att skada sig själva eller till och med sina barn.

https://twitter.com/RealFakeShanti/status/1079539194861629440

Några av klippen kan såklart vara fejk och majoriteten av dem är relativt harmlösa, men fenomenet har ändå blivit så pass stort att Netflix nu går ut med en varning där man avråder sina tittare från att testa utmaningen:

Snälla skada er inte med Bird Box-utmaningen … Boy och Girl har bara en önskan för 2019 och det är att ni inte hamnar på sjukhus” skriver Netflix bland annat i varningen.


Se trailern till Bird Box:

Läs mer:

Folk kan inte sluta snacka om skräckfilmen Us – se trailern

Den här skräckfilmen ska du se – baserat på ditt stjärntecken 

De bästa tv-serierna att se fram emot 2019

Foto: Netflix//Youtube