Netflix gör svartvit film – här är första bilderna

30 okt, 2020 
Amanda Seyfried Mank Netflix
Netflix satsar på retro. I december släpps den nya svartvita filmen Mank. I rollerna syns bland annat Amanda Seyfried och Lily Collins.
Annons
4 serier du inte får missa på Netflix - i november
4 serier du inte får missa på Netflix - i november

Det blir kanske inte mer retro än såhär. Netflix satsar nämligen på svartvit film. Mank är titeln på den kommande filmen med både Amanda Seyfried och Lily Collins i rollerna. Huvudrollen spelas av Gary Oldman.

Mank utspelar sig i Hollywood på 30-talet. Det är glamouröst men samtidigt ganska jobbigt. Handlingen kretsar kring arbetet med Orson Welles film Citizen Kane. Alltså den verkliga filmen vars svenska titel är En sensation (med svensk premiär 1942). Författaren Herman J. Mankiewicz (Gary Oldman) är alkoholiserad och försöker färdigställa manuset åt Welles. Amanda Seyfried spelar den amerikanska skådespelerskan Marion Davies och Lily Collins gör rollen som skådespelerskan Rita Alexander.

Filmen regisseras av David Finscher. Faktum är att det är hans pappa, Jack, som skrivit manuset redan på 90-talet. Tanken var att David skulle göra filmen efter att han gjort klart thrillern The Game (som kom ut 1997), men så blev det inte. Hans pappa dog 2003 och nu, över 15 år senare, har han valt att ta tag i projektet igen. Inspelningarna gjordes i Los Angeles mellan november 2019 och februari 2020.

Annons

Mank har svensk premiär på Netflix den 4 december 2020!

Här är bilderna från Mank:

Filmen Mank
Lily Collins som skådespelerskan Rita Alexander och Gary Oldman som författaren Mankiewicz.
Amanda Seyfried Mank
Amanda Seyfried spelar den amerikanska skådespelerskan Marion Davies
Gary Oldman Mank
Gary Oldman på inspelningen av Mank. Han gör huvudrollen som författaren Herman J. Mankiewicz.
Amanda Seyfried Netflix Mank
Filmen har svensk premiär den 4 december.
Annons
Innehåller annonslänkar