Här är guldkornen du inte får missa på Netflix, HBO och SVT i oktober

Stranger Things, Jordskott och Mindhunter är bara några av programmen som vi verkligen ser fram emot i oktober. Nu får det gärna bli höst!
29 september, 2017

Med oktobers intåg släpps en hel del nyheter på Netflix, HBO och SVT. ELLE har listat guldkornen du inte får missa!

Netflix

Suburra (6 oktober)

Ingen undkommer den italienska maffian i Rom, inte ens de allra mäktigaste beslutsfattarna i Vatikanstaten. Betala – eller stå ditt kast. Suburra, en efterlängtad tv-dramatisering av filmen med samma namn, har inspirerats av verkliga händelser.

Se trailern.

Mindhunter (13 oktober)

Hur tänker en människa som är kapabel att mörda, om och om igen? David Finchers Mindhunter baseras på riktiga seriemördare och är ett måste att se i höst.

Se trailern.

Mindhunter

”Mindhunter” har premiär på Netflix den 13 oktober.

1922 (20 oktober)

Jordbrukaren Wilfred begår ett fruktansvärt brott för att behålla sin farm, men handlingen förvandlar snart hans liv till en mardröm. Klassisk Stephen King-skräck i 1922!

Se trailern.

Stranger Things (27 oktober) 

När Halloween står inför dörren är det äntligen premiär för den andra säsongen av Stranger Things – och av den nya trailern att döma kan vi räkna med ett antal ruggiga återbesök till Upside Down.

Se trailern.

HBO

Curb Your Enthusiasm (2 oktober) 

Höstens kanske mest spännande comeback! Efter år av tjat från HBO återvänder Larry David med en nionde säsong av tokhyllade Curb Your Enthusiasm.

Se trailern här.

Spielberg (8 oktober) 

Med kända röster som Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Kate Winslet och Cate Blanchett (för att bara nämna några) får vi följa med bakom kulisserna på regissören Steven Spielbergs otroliga filmkarriär. Missa INTE!

Se trailern här.

White Famous (16 oktober)

Gillade du Californication? Skaparna bakom serien släpper nu White Famous, en ny komediserie om stand up-komikern Pharoahs resa till kändisskap i Hollywood. Producerad av Jamie Foxx.

Se trailern.

SVT

Vår tid är nu (2 oktober) 

Året är 1945. Familjen Löwanders restaurang är nära konkurs och nu krävs stora förändringar om företaget ska överleva. Det svenska kostymdramat Vår tid är nu är en av SVT:s största satsningar någonsin och i rollerna ser vi bland andra Suzanne Reuter och Peter Dalle.

Se trailern.

"Vår tid är nu" är SVT:s nya dramasatsning

”Vår tid är nu” är SVT:s nya dramasatsning.

Jordskott (15 oktober)

Det har gått två år sedan de dramatiska händelserna i Silverhöjd, men nu är polisen Eva Thörnblad (Moa Gammel) tillbaka. Skogen är nämligen inte klar med henne. Jordskott ser du i SVT den 15 oktober.

Se trailern.

Läs mer:

Vågar du lyssna? 7 ruggiga poddar till höstpromenaden

Lucas Moodysson gör svensk tv-serie för HBO

Foto Netflix/SVT