Netflix: Här är serierna som svenskarna kan se fram emot i vår

Elle.se har talat med Netflix talesperson i Europa om vad svenskarna helst streamar för serier, och vilka nya shower vi kan se fram emot i vår.
13 februari, 2017

I samband med att Netflix släppte sin nya undersökning om serieotrohet fick elle.se en pratstund med brittiska Jai Dattani, talesperson för Netflix i Europa. Vi frågade Jai om hur svenskarna, generellt, beter sig på Netflix. Vad ser man helst, och varför?

– Serier som The OA, Orange Is The New Black, House of Cards, The Crown och Stranger Things faller svenskarna i smaken. Det ser vi tydligt, inte minst på sociala medier, berättar Jai Dattani.

Han fortsätter:

– Svenskarna gillar utländska serier, ni kan connecta med de flesta karaktärer, oavsett vilka länder de kommer ifrån, från karaktärerna i Narcos till de i The Crown.

Elle.se frågade Jai vilken serie som är hans stora favorit.

– Jag är ju britt, så jag älskar The Crown. Serien är en riktig fest för ögat. Dessutom gillar jag att skådespeleriet är så subtilt, så smakfullt.

– Jag ser redan fram emot nästa säsong, där ju John F. Kennedy och Jackie Kennedy kommer att vara med.

Jai Dattani berättar vilka serier som svenskarna kan se fram emot i vår.

– Mer av allt såklart, The Crown kommer med en ny säsong, Stranger Things likaså. Men vi har också en ny serie som kommer, G.L.O.W, med Alison Brie, som jag tror att svenskarna kommer att älska. G.L.O.W står för Gorgeous Ladies of Wrestling och utspelar sig på 1980-talet. Den släpps i juni och är helt fantastisk. Det är stora hår, högt skurna gympadräkter och mycket av allt.

Jai fortsätter:

13 reasons why är också en serie som jag tror mycket på. Selena Gomez är med och skådespelar och producerar. Den är väldigt mörk och intensiv och handlar om varför en ung kvinna valde att begå självmord.

Foto Stella Pictures