Noomi Rapace nya storfilm "Bright" gör succé på Netflix

Noomi Rapace nya storfilm "Bright" gör succé på Netflix

Netflix dyraste film någonsin har på några dagar blivit en av de mest streamade premiärerna – och i en av huvudrollerna ser vi Noomi Rapace.
29 december, 2017

Netflix originalserie Stranger Things säsong 2 slog rekord tidigare i år när nästan 16 miljoner människor i USA streamade serien under de tre första dagarna. Och nu hamnar deras otroligt hajpade originalfilm Bright, med bland andra Will Smith och Noomi Rapace i huvudrollerna, på imponerande 13 miljoner streams över samma period.

Filmen har kostat ungefär 100 miljoner dollar att göra, och med det är det den dyraste filmen i företagets historia. Men de som betygsatt filmen har inte varit lika imponerade. På film- och seriesajten Rotten Tomatoes får den snåla 26 av 100 poäng av kritiker, medan allmän publik ger den 89 av 100. Dessutom har recensionerna i media låtit ungefär så här:

”Du kommer hitta halshuggningar, eldstrider, bilkrascher, märkliga analogier och ett mått av kompisraljeri i Bright, men verklig förtrollning är det ont om”, skriver New York Times.

SvD ger den 1,5 av 5 och Aftonbladet ger den 2 av 5, med motiveringen: ”Om inte manusförfattaren Max Landis hade valt att liksom släppa allt intressant efter inledningen och snöa in på just trollstaven, hade ”Bright” kunnat bli riktigt bra. Nu är den underhållande på typiskt högljutt storfilmsvis. Värd att se för den originella grundidén och roliga detaljer, men inte så mycket mer än så.”

Men trots de svala recensionerna har intresset som sagt varit enormt, och en uppföljare är redan på väg. Och vem vet, Netflix kanske tar till sig av kritiken och gör bättre ifrån sig i rond två. Och med tanke på att de planerar att spendera ungefär 65 miljarder på originalproduktioner nästa år har vi nog mycket att se fram emot!

Få fler tips om bra serier och filmer att se under jul och nyår! Här kan du också se trailern till Bright!

LÄS OCKSÅ:

Här är serierna du inte får missa på Netflix 2018

13 feelgood-filmer för hela familjen

Här är de 25 bästa serierna på Netflix 2017