Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Netflix bjuder på gratis tittning – via Youtube

18 apr, 2020 
AvEmma Castman
Beyonce sitter med sin telefon
Netflix har nyligen publicerat ett gäng dokumentärer på Youtube. Vilket gör det möjligt för tittare runt om i världen att spana in produktionerna – helt utan kostnad. Här förklarar vi varför.
Annons

Netflix har nyligen lagt upp ett urval av dokumentärserier och filmer på Youtube, något som möjliggör för tittare världen över att konsumera deras produktioner utan att behöva betala för ett abonnemang.

Beslutet grundar sig i att streamingjätten vill hjälpa lärare runt om i världen att lättare kunna undervisa sina studenter på distans.

Sedan tidigare har Netflix nämligen tillåtit utbildningspersonal att visa deras dokumentärer i sina klassrum, och när många på grund av pandemin nu studera hemifrån har flera lärare hört av sig till streamingtjänsten och bett dem låsa upp innehållet för att kunna fortsätta använda det som utbildningsmaterial.

– Vi hoppas att det här, om än på ett litet sätt, ska kunna hjälpa lärare runt om i världen, säger Netflix i ett uttalande.

Dokumentärerna finns just nu bara på engelska, men enligt streamingtjänsten kommer undertexter på ett dussintal språk snart att finns tillgängliga.

Annons

Du kan bland annat titta på Our Planet

Bland de titlar som Netflix valt att publicera på Youtube finns bland annat den Oscarsnominerade produktionen Det 13:e tillägget från 2016. Dokumentärfilmen, som är 1 timme och 40 minuter lång, undersöker bland annat kriminaliseringen av afroamerikaner och ökningen av antalet intagna i USA:s fängelser.

Netflix har även laddat upp Our Planet på Youtube, en dokumentärserie med David Attenborough som fokuserar på planetens naturliga skönhet samtidigt som den utforskar hur klimatförändringar påverkar de levande varelserna.

Här är titlarna som finns tillgängliga på Youtube.

Foto: TT 

LÄS MER:

Annons