Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Musikhjälpen 2019: Nu kommer glasburen till Västerås

29 maj, 2019 
AvAnaïs González Cruz
Mellan den 9-15 december sänds Musikhjälpen 2019 från Stora torget i Västerås!
Annons

Varje år arrangeras Musikhjälpen i en stad någonstans i Sverige, en sex dagar lång livesändning som samlar in pengar till välgörenhet.

Förra året var det Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz som stängdes in i glasburen, då på Stortorget i Lund. När det äntligen var dags att släppas ut hade över 50 miljoner kronor samlats in till Radiohjälpen och kampanjen ”För allas rätt att funka olika”.

Nu har staden för Musikhjälpen 2019 utsetts – och i år föll valet på Västerås, som faktiskt varit nära att bli värdstad flera gånger tidigare.

– Vi kände att den här kommunen var på tå i år, och vi fick det stödet som vi behöver för att Musikhjälpen ska bli bra, säger projektledaren Pär Nordahl, enligt SVT.

I vinter kommer glasburen att monteras på Stora torget, med det närliggande Bondtorget som backstageområde. Totalt jobbar 100 personer i skift under hela den långa livesändningen.

Men det dröjer innan vi får veta årets tema och vilka som valts till programledare. Det avslöjas nämligen inte förrän senare i höst.

Annons

Här är städerna som tidigare anordnat Musikhjälpen:

Malmö (2008)

Göteborg (2009)

Malmö (2010)

Göteborg (2011)

Malmö (2012)

Göteborg (2013)

Uppsala (2014)

Linköping (2015)

Örebro (2016)

Umeå (2017)

Lund (2018)

Läs mer:

Foto: TT//Johan Nilsson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons