Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Musikdokumentärerna du inte får missa!

19 jul, 2015 
AvJenny Bergquist
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Efter framgångarna med Searching for Sugar man har musikdokumentärer fått ett väldigt uppsving. Här är några av ELLEs favoriter, både nya och några med ett par år på nacken – men precis lika sevärda för det! (Och leta gärna vidare själv på Youtube, som är en guldgruva för musikdokumentärer!)

AMY
Amy Winehouse var en omdiskuterad person medan hon levde och kontroverserna har fortsatt även efter hennes död för fyra år sedan. Hennes familj har tagit avstånd från filmen, som de menar ger en felaktig bild av dem och av Amys närmsta vänner, men recensionerna har varit genomgående strålande. Går på bio nu.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Läsare av den här artikeln har också läst:

Här är tv-serierna du inte får missa i sommar >

14 filmer för sommarens sena nätter eller regniga dagar >

 

Annons

COBAIN: MONTAGE OF HECK
Man trodde inte att det gick att säga något mer om Nirvanas sångare, Kurt Cobain, men 21 år efter hans död dök den här nya dokumentären upp i våras – och fick stående ovationer. Finns hos Netflix.

 

BLUR: NO DISTANCE LEFT TO RUN

Engelska Blur var ett av de stora banden inom britpopen, och ett av de få som tog sig ur den eran med hedern i behåll. Medan Oasis körde fast och blev en trist upprepning av sig själva har Blur hittat nya musikaliska vägar. För några år sedan återförenades alla fyra medlemmarna för en nystart och tidigare i år släppte de en ny, mycket bra, skiva. Dokumentären är från 2010.

Annons

 

WHAT HAPPENED, MISS SIMONE?

Förutom att vara en av 1900-talets största röster och musikaliska begåvningar var Nina Simone socialt engagerad och vägrade tiga om samhällets orättvisor. Samtidigt levde hon ett stökigt liv och hade rykte om sig att vara lynnig och oberäknelig. Netflix visar den här nya dokumentären, som verkligen berör.

https://www.youtube.com/watch?v=moOQXZxriKY

 

IN BED WITH MADONNA
En klassiker från 1991, som följer MadonnaBlonde ambition-turnén. Filmen visar en artist som står på den absoluta toppen, men ändå drabbas av samma kärlekstrubbel, familjestrul och tjafs med sina kollegor som alla andra. Har du inte sett den, åtgärda genast!!!

Annons

 

MAYOR OF THE SUNSET STRIP

En film om en tunn liten musiknörd som blev en enorm maktfaktor i 70-talets musikvärld, och kung av Los Angeles musikscen. Radio-DJ:n och klubbfixaren Rodney Bingenheimer kände ALLA. Nu ser hans liv ganska annorlunda ut. En fin och lite vemodig film som finns i sin helhet på Youtube.

Läsare av den här artikeln har också läst:

Här är tv-serierna du inte får missa i sommar >

14 filmer för sommarens sena nätter eller regniga dagar >

Annons