Musikalen om prinsessan Diana får unik premiär på Netflix

prinsessan diana

För första gången någonsin visar Netflix en teaterföreställning som ännu inte haft scenpremiär. Det är historien om prinsessan Dianas liv, Diana, som får möta publiken i tv-sofforna istället för på teatern.
14 augusti, 2020
Paren som visar att det finns äkta kärlek i Hollywood
Slå på ljud

Musikalen om prinsessan Dianas liv skulle ha haft premiär på Broadway i mars i år. På grund av coronapandemin har premiärdatumet skjutits upp till 2021. Nu ska en inspelad version av föreställningen släppas på Netflix, rapporterar amerikanska Variety.

Broadway nedsläckt året ut

Det är första gången i Netflix och Broadways historia som en föreställning visas via streamingtjänsten innan den haft fysisk premiär inför publik i teatersalongen.

– Även om det inte finns någonting som ersätter levande teater, är vi hedrade att vara en del av den kvalitetsunderhållning som Netflix tillhandahåller sina abonnenter över hela världen, säger producenterna till Variety.

– Vi talar för hela ensamblen när vi säger att vi inte kunde vara mer glada över att äntligen kunna dela vår show med teaterälskare överallt.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Se teasern till musikalen Diana

Diana är inte den enda föreställning som fått skjuta på sitt premiärdatum. Hela Broadway håller stängt året ut och ännu har inget datum för öppnande släppts.

Huvudrollen i musikalen Diana spelas av Jeanna de Waal, ett välkänt ansikte på Broadways musikalscen. I andra stora roller ser vi Roe Hartrampf som prins Charles, Erin Davie som Camilla Parker Bowles och Judy Kaye som drottning Elizabeth.

Nyfiken på hur det kan komma att låta? Kolla in teasern nedan! 

Och du… kan du inte få nog av prinsessan Dianas öde kan du även spana i säsong 4 av succéserien The Crown som släpps senare i år. Där spelas Lady Di av Emma Corrin. Som om det inte vore nog ska Kristen Stewar porträttera prinsessan i en kommande långfilm, Spencer.

Källa: Variety

Foto: TT

LÄS MER:

Prinsessan Dianas oförglömliga sommarstil – 30 inspirerande looks!

Se Meghan Markle och prins Harrys fina mors dag-hyllning till Diana

Kates superfina hyllning till Diana – se nya bilderna