Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Molly Sandéns tvekan inför sin okände halvbror

31 okt, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
Molly Sanden
Molly Sandén var nio år när hon fick veta att hon hade en halvbror.Efter det följde många år av tvivel och skam för artisten, som till sist gjorde slag i saken och kontaktade honom.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Molly Sandéns stilresa genom årenBrand logo
TV: Molly Sandéns stilresa genom åren

Det har gått närmare 20 år sedan Molly Sandéns föräldrar skilde sig. Hon var nio år då, och i turbulensen kring uppbrottet fick hon veta att hon har ett halvsyskon på ena förälderns sida, en lillebror som varken hon eller hennes två helsyskon kände till tidigare.

Det skulle dröja fram till att hon skrev låten Lillebror innan hon tog kontakt med honom. Det här berättar hon om i Hellenius hörna.

– Det finns en skam i att jag har en halvbror som jag inte kontaktat, och att jag inte varit en storasyster för honom, att jag inte vågat det. Och jag har hela tiden skyllt på att jag inte har tid, eller att jag tar det sen, men helt plötsligt blev det för svårt att blunda för, säger hon i programmet.

Annons

Därför dröjde det innan Molly Sandén kontaktade brodern

David Hellenius frågar vad det är som gjort att det varit svårt för Molly Sandén att ta kontakt.

– Det finns många olika parametrar med det, men först och främst undrade jag om han ens ville ha kontakt. Vem är jag att säga ”jag borde ta kontakt med honom”, kan kanske inte vill det.

Molly Sandén skrev då alltså låten Lillebror om honom, hela situationen och alla frågor som hon kämpat med.

– Det blev så definitivt. När det väl kom en melodi och kanske ska släppas, då behövda jag deala med det och höra av mig till honom. Då gjorde jag det. Det blev som en riktig skjuts som hjälpte mig våga göra det, säger hon.

Molly Sandén har pratat om sin halvbror tidigare, bland annat i Bergfeldt.

– Det har alltid flimrat till som ett litet hugg i magen när jag har valt att inte berätta att jag har en halvbror. Precis som att jag har skjutit det på framtiden att kontakta honom så har jag känt att jag inte varit riktigt redo att berätta om det, förrän nu, säger Molly Sandén då.

Det gick dock bra att kontakta honom, och de har bestämt att de ska ses. Men på grund av coronapandemin och andra orsaker har mötet skjutits på framtiden.

Foto: TT

Se också: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
Se också: 5 snackisar från veckan som gått

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons