Molly Sandén öppnar upp om tuffa tiden: ”En tomhet”

Molly Sandén sitter i en fåtölj

Våren 2020 skulle Molly Sandén varit ute på turné. Men coronapandemin satte stopp för planerna, och i stället är artisten nu fast på Öland. I programmet 2020 på paus berättar hon om tiden i isolering.
09 maj, 2020

Molly Sandéns utsålda vårturné var tänkt att pågå mellan mars och april, och skulle ta henne genom mer eller mindre hela Sverige. Men efter två spelningar i Göteborg tog det stopp. Det var den 11 mars, och regeringen hade precis fattat beslut om att begränsa sammankomster och offentliga tillställningar med mer än 500 personer. En siffra som senare skulle komma att sänkas till 50.

Turnén blåstes därför av, och Molly som har diabetes typ 1 och därmed tillhör en riskgrupp, bestämde sig för att isolera sig på Öland tillsammans med sin pojkvän.

– Samma dag som turnén ställdes in fick jag tre sms från olika vänner som skrev: ‘Hämta ut alla dina diabetesgrejer du kan, nu!’ Det kom som en kall kår och jag tänkte: ‘Så illa kan det inte vara?’, berättar Molly Sandén i SVT Edit:s program 2020 på paus.

Lyckligtvis fick artisten tag på sina mediciner, och kort därefter reste hon alltså till Öland.

– Jag drog hit på en gång, och har blivit kvar här. Jag vet inte när jag kommer åka hem.

Beskriver en sorg och tomhet

Sorgen över att alla konserter ställts in och ovissheten i vad som komma skall skapade till en början en tomhet i Molly.

– Man står taggad och är redo att dra, men så får man höra att allting är inställt. Det är klart att det blir en liten sorg först, en tomhet liksom, säger hon i programmet följt av:

– Ju mer tiden har gått har man fått komma ur sin lilla egobubbla. Från att vara ledsen över den inställda turnén till att förstå att folk är sjuka på riktigt. Det tog några dagar innan jag förstod allvaret med sjukdomen.

Samtidigt poängterar Molly vikten av att stanna upp, göra det bästa av situationen och faktiskt uppskatta stillheten och avskildheten.

– Jag tror att man mår bra av att vara med sig själv då och då. Vare sig det är frivilligt eller ofrivilligt.

Hela SVT Edit:s program 2020 på paus med Molly och flera andra kreatörer finns på SVT Play.

Foto: TT 

LÄS MER: 

Molly Sandén om det stormiga 2019 och alla Grammisnomineringar

Molly Sandéns ord till Danny – efter nya erkännandet om uppbrottet

Sommar i P1: Molly Sandén talar ut om de mörka åren som artist