Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Molly Sandén: Jag försökte vara den perfekta flickvännen till mitt ex

08 okt, 2021 
AvElin Jonsson
molly-sanden-p3-
När Molly Sandén tänker tillbaka på sitt liv så som det såg ut för ett par år sedan, gör hon klart att hon till stor del försökte vara andra människor till lags. Hon tappade bort sig både i sin dåvarande relation, och i sig själv.
”Det var jag själv som spelade den där rollen”, säger hon nu.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Molly Sandéns stilresa genom årenBrand logo
TV: Molly Sandéns stilresa genom åren

Molly Sandén, 29, och Danny Saucedo, 35, var ett par under sex års tid. Men våren 2019 valde det forna paret att gå skilda vägar. Molly Sandén och Danny Saucedo skiljdes åt som vänner och idag har båda två funnit kärleken på nytt. Danny är tillsammans med modellen Anna Eriksson och Molly är tillsammans med musikern och bandkollegan David Larson.

Molly Sandén: Jag tynade bort

Under relationen med Danny Saucedo släppte Molly Sandén låten Utan dig – som slog igenom stort och efter lite hjälp från Alexander "Newkid" Ferrer blev den nominerad till P3 Guld 2018. Låten Utan dig tar spjärn från Mollys egna mående under perioden hon skrev den.

Annons

– Det var en period när folk jag träffade på stan frågade hur han mådde innan de frågade hur jag mådde. Det var min vardag under en ganska lång tid. Och jag var fine med det till en början, liksom log och spelade med, säger Molly i radioprogrammet P3 Låten och fortsätter:

– Men till slut kände jag bara hur jag tynade bort, för till och med jag själv visste inte längre vad jag ville. Det blev svårare och svårare att klä på sig den här masken, för varje dag som gick.

molly sanden på scen i blå utstyrsel
”Jag levde för att lyfta upp dig. Men vem skulle lyfta mig? När du var i bland molnen och jag låg där på marken kvar”, som är en del av låttexten, menar Molly är en rad som beskrev hennes känsla på pricken i sin relation just då.

Molly: Det låter som att jag kastar skit på mitt ex

I intervjun gör Molly Sandén också klart att hon länge försökt vara andra människor till lags, och att hon hade en hel drös med ”versioner” av sig själv vilket tillslut gjorde att hon kände sig ”helt knäpp och så himla trött på mig själv”. Hon svängde om och började skriva låtar på svenska, och hitten Utan dig gjorde succé.

Annons

– Den handlar om att göra slut med en version av sig själv.

– Jag vet att det låter som att jag kastar mycket dåligt ljus på mitt ex. Men egentligen, med lite eftertanke så har jag kommit fram till att det ju var jag själv som spelade den där rollen. Och det gick för långt. Jag kunde inte backa bandet längre. Och jag behövde vara ensam för att förstå vad jag ville.

Molly Sandén försökte bli den perfekta tjejen

Molly Sandén berättar att den här vara till lags-personen hon skapat, var någon hon tog med sig in i sin dåvarande relation. Vilket gjorde att hon helt kom att glömma bort sina egna mål, drömmar och tankar.

– Han hade inte bett mig vara på ett visst sätt, men jag hade under så många år försökt att vara den där flickvännen som jag ville vara för honom. Eller, som jag trodde att jag skulle vara.

– Det är nästan obehagligt med alla de här låtarna som jag har varit allra mest personlig och privat och gått in på detaljnivå, att det är just dom låtarna som folk kommer fram och säger ”Eeeexakt det där har jag varit med om!”. Vilket är helt sjukt, haha. Man tror att man är så unik, och det är man ju verkligen inte!

molly sanden och killen david larson
I september förra året berättade Molly Sandén i Morgonpasset i P3 att hon gått och skaffat sig en ny partner, efter det uppmärksammade uppbrottet från Danny Saucedo. Men att Molly Sandén gått och blivit kär i bandkollegan David Larson hade många följare och fans förstått sedan långt innan.

Foto: TT

TV: 7 kändispar som ser ut som tvillingarBrand logo
TV: 7 kändispar som ser ut som tvillingar

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons