Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

ELLE möter Netflix-aktuella Molly Nutley

07 jun, 2021 
AvHanna Svärd
Molly Nutley i Dancing queens
Nya Netflix-filmen Dancing Queens är ett feelgood-drama om att våga omfamna det oförutsägbara och vara öppen för kärlek och vänskap i alla former. Molly Nutley spelar huvudrollen och vill förmedla budskapet att sluta vara dömande. ELLE har träffat henne via Zoom.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Molly Nutley om Netflix-filmen Dancing QueensBrand logo
Molly Nutley om Netflix-filmen Dancing Queens

Filmens huvudperson Dylan Pettersson, spelas av Molly Nutley. Hon är en 23-årig tjej från en liten ö i Bohusläns skärgård vars liv kretsar kring dans. När hon övertalas att städa på drag-klubben Queens upptäcker klubbens koreograf (Fredrik Quinones) hennes talang av en slump. Dylan vill inget hellre än att medverka i dragshowen, men det finns ett problem – hon är tjej.

I filmen får vi följa Dylan som sakta vågar sig fram till scenen, samtidigt som hon gör allt för att dölja att hon egentligen är tjej och enligt oskrivna regler inte hör hemma i en dragshow. Molly hoppas kunna sprida Dancing Queens budskap – att lära sig om andras historia i stället för att agera på fördomar.

Annons

– Jag tror det är det man vill nu i dag, att folk ska sluta vara så dömande, säger Molly.

Molly Nutley och Fredrik Quiñones i Netlfix nya film Dancing Queens.
Molly Nutley och Fredrik Quiñones.

Hur var det att spela kille emellanåt?

– Jag var jättenervös för det. Jag gick direkt till mina förutfattade meningar om hur en snubbe ska vara. Men det som var roligast var ju att jag plötsligt kunde göra val och säga saker som jag inte behövde ursäkta. Det var en ganska skön känsla som jag tänker att jag ska ta med mig in i mitt kvinnliga liv.

HOPPAS ÖKA MEDVETENHETEN KRING DRAG

Vad hoppas du kunna förmedla med filmen Dancing Queens?

Annons

– Att folk ska ta sitt ansvar i att lära sig förstå andras historia och varför de gör det de gör. Då kommer du bli en bättre människa och ha ett mycket roligare liv. Och att de som är lite frånvända människor kan få en ögonöppnare, då är jag nöjd.

Mollys karaktär Dylan som danslärare i nya filmen Dancing Queens.
Dylan håller en danslektion för barn.

Har du lärt dig några sminkhacks från filmen?

Att hitta det som speglar ens personlighet. Om jag är en väldigt utåtriktad person som gillar gult, kanske jag ska ha gult. Att våga lite mer. Jag köpte faktiskt en röd eyeliner! Den använder om jag ska på middag eller något.

Annons
Molly Nutley som Dylan Pettersson i Netflix-filmen Dancing Queens.
Molly Nutley som Dylan Pettersson.

Dancing Queens är skapad av Helena Bergström som står för regi. Hon har också skrivit manus tillsammans med Denize Karabuda. Filmen har premiär 3 juni 2021.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons