Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Miriam Bryants starka ord om exet: “Nådde mitt livs lägsta botten”

12 apr, 2022 
AvElin Jonsson
Miriam Bryants starka ord om exet
I höstas gav Miriam Bryant ut plattan PS Jag hatar dig, och i samma veva berättade hon att det var slut med pojkvännen David Nilsson. Nu berättar hon mer om sina tidigare relationer och om varför hon så gärna väljer att skriva om brustna hjärtan i sina låtar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Miriam Bryant: Så kommer du över ditt exBrand logo
TV: Miriam Bryant: Så kommer du över ditt ex

I november 2021 berättade Miriam Bryant, 31, i Mix Megapol att hon och David Nilsson, hennes (tidigare) pojkvän sedan ett år tillbaka, gjort slut.

– Jag har en tendens att stanna kvar i skit allt för länge. Inte för min skull, egentligen. Jag kan ha lite svårt att förstå när det är dags för ”ta en exit” så att säga, sa Miriam Bryant i radioprogrammet Gry Forssell med Vänner varpå Gry Forssell frågade om hon hade någon partner vid tillfället. Och Miriam Bryant svarade att hon seglade fritt:

– Nej, men jag är singel.

Miriam och ex-pojkvännen David på mingel hösten 2021.
Miriam och ex-pojkvännen David på mingel hösten 2021.

Miriam Bryants ord om exet

Miriam Bryant är inte ovan med att berätta öppet om sina tidigare relationer, och ofta sjunger hon om sina före detta pojkvänner i sina låtar. Hon menar att det aldrig kan vara fel att dela med sig av sina känslor. I Expressen berättar hon nu att nya plattan PS Jag hatar dig (som släpptes i höstas) också handlar om ett ex.

Annons

– Det är befriande att skriva om. Speciellt när man känner sig kränkt av någon. Ofta tycker jag att det kan hindra en och begränsa en lite när man skriver om någon eller någonting och det inte bara är ens egen story. Man har ofta lite hopp kvar eller respekt kvar. Men om det hoppet blir helt mosat och respekten helt förstörd, då kan det vara ganska gött som en liten hämnd eller bara ett bevis för sig själv att man inte bryr sig lika mycket längre, säger hon till tidningen samtidigt som hon går in på vad det kan innebära för ett ex att höra dessa låtar.

– Om man behandlar folk som man älskar dåligt, så bottnar det nog i att man själv mår väldigt dåligt och då kanske man har fått sitt straff redan, förklarar hon.

”Jag hade nått en emotionell botten”

Delar av albumet PS jag hatar dig blev till under en nattsvart period, säger hon i Expressen.

– Jag hade väl nått någon slags emotionell botten, mitt livs lägsta botten tror jag. Jag gick knappt upp ur sängen på morgnarna då och jag hade extremt svårt att fungera. Det var en jävligt, jävligt tuff tid, berättar hon och gör samtidigt klart att acceptans, terapi och modet att be om hjälp gjort att hon idag mår bra.

”Det tog väldigt hårt på mig”

Miriam Bryant är som redan nämnt inte ovan med att berätta öppet om sina relationer. Vad gäller Miriam Bryants kärleksliv tillbaka i tiden har hon inte alltid haft det så lätt. När hon medverkade i Jills veranda i fjol, berättade Miriam om hur hon under lång tid levde i en destruktiv relation med svartsjuka, kontroll och makt.

– Det tog väldigt hårt på mig, han ville att jag bara skulle finnas för honom, berättade Miriam i programmet.

Just nu är Miriam Bryant ute på Sverige-turné, och den 13 maj kommer hon till hem Göteborg och spelar på Scandinavium.
Se också: Miriam Bryant om psykisk ohälsaBrand logo
Se också: Miriam Bryant om psykisk ohälsa

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons