Miriam Bryant: "Jag kanske röker lite gräs och skriver ett sommarprat om sex och ensamhet"

24 jun, 2017 
AvJoel Linde
Miriam Bryant är en av sommarvärdarna 2017, men än har hon inte börjat skriva. "Jag kanske ska röka lite gräs typ och skriva ett sommarprat om ensamhet och sex. I kombination", säger hon till ELLE.
Annons

Miriam Bryants senaste singel Words släpptes så sent som i maj. Hon har spelat runtom i Norden under våren och kommer fortsätta i sommar. Men hon ska även hinna med att sommarprata. Vad det kommer handla om är hon inte helt säker på än.

– Jag har fått en ponny. Ett gosedjur alltså, som jag har börjat få riktiga känslor för. Så jag stod med honom under armen i köket och lagade kyckling och kände mig som en 5-åring – och så panikbokade jag en resa till Amsterdam där jag aldrig har varit. Jag ska åka själv i helgen för att skriva mitt sommarprat… Jag vet inte, jag kanske ska röka lite gräs typ och skriva ett sommarprat. Jag har aldrig riktigt rökt gräs, så jag kanske gör det för där får man ju det, och skriver nånting om ensamhet och sex. I kombination, säger Miriam Bryant skämtsamt.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Får jag skriva det?

– Ha ha ha, folk är så kinkiga.

Något mer än ensamhet, sex, gosedjur som man älskar på riktigt, matlagning och Amsterdam?

Annons

– Jag har hittat dagboksanteckningar från när jag var typ 10 bast så jag tänker att det är en bra början att bläddra i dem, ”vem var jag?”. Jag har ju läst lite om vad jag har skrivit och jag hade ganska feta reflektioner kring livet.

Var det på tiden att du fick sommarprata nu?

– Nej, absolut inte. Min spontana reaktion var att jag blev jättestolt, men jag har ingen relation alls till Sommar i P1. Men jag vet ju att det är en stor grej och en stor ära. Men bandet och mina kompisar reagerade jättestarkt så det har gjort att min stolthet och pressen har vuxit ännu mer.

Linnéa Claeson ska också sommarprata. Kan du relatera till hennes berättelser om kränkande meddelanden från män?

– Jag kan inte det. Jag har ju en inkorg på Instagram som är sprängfylld med meddelanden från män, men jag har inte läst ett enda. Jag tänker inte göra det heller. Men det är klart som fan man får kommentarer. Men jag tycker att hon är grym, hon är en stark förebild i det.

Annons

Se även:

Annons