Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Minns du skådisarna i Twilight? Så ser de ut i dag

07 maj, 2020 
AvEmma Castman
Mellan 2008 och 2012 var Edward Cullen, Isabella Swan och Jacob Black namnen på allas läppar. Men vad gör de egentligen i dag? Vi har svaren!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

För femton år sedan kom den första av fyra böcker i den romantiska vampyrserien Twilight. Sedan dess har verken sålts i miljontals exemplar världen över – och dessutom adapterats till film med bland andra Kristen Stewart och Robert Pattinson i huvudrollerna.

Den första filmen, Twilight, hade världspremiär i november 2008, året efter kom berättelsen New Moon, i juni 2010 kom Eclipse ­– och efterföljande två år kom Breaking Dawn Part 1 (2011) och Breaking Dawn Part 2 (2012).

Så, vad har egentligen hänt sedan dess? Vad gör huvudkaraktärerna i dag, och hur ser de ut? Kolla nedan:

​Robert Pattinson – Edward Cullen

​Robert Pattinson – Edward Cullen
Robert Pattinson föddes den 13 maj 1986, och är alltså 33 år i år.

Redan som liten arbetade Robert Pattinson som modell och skådespelare. Den första stora rollen fick han i Harry Potter och den flammande bägaren där han spelade Cedric Diggory. Det stora genombrottet kom dock när han intog rollen som Edward Cullen i filmserien Twilight.

Annons

Sedan dess har Robert Pattinson bland annat spelat i Remember Me och High Life. Ett av hans senaste projekt var som skådis i dramafilmen Waiting for the Barbarians.

Kristen Stewart – Isabella Swan

Kristen Stewart – Isabella Swan 
Kristen Stewart fyllde 30 år i april.

Kristen Stewarts första skådisjobb var som statist i Disneys The Thirteenth Year. Genombrottet kom 2002 i filmen Panic Room, och när Kristen intog rollen som Isabella Swan i Twilight blev hon känd för den stora massan.

Efter Twilight har Kristen bland annat spelat i Still Alice och Charlies änglar. Ett av hennes senaste skådisjobb var i actiondramat Underwater.

Taylor Lautner – Jacob Black

Taylor Lautner – Jacob Black
I år fyllde Taylor Lautner 28 år.

När Taylor Lautner var 13 år fick han en roll i komedifilmen Fullt hus igen. Det stora genombrottet kom dock ett par år senare, när han intog rollen som Jacob Black i den hyllade vampyrserien Twilight.

Annons

Sedan dess har Taylor bland annat spelat i Grown Ups 2 och Run the Tide. Ett av hans senaste jobb var som skådespelare i komediserien Cuckoo.

Mackenzie Foy – Renesmee Cullen

Mackenzie Foy – Renesmee Cullen 
Mackenzie Foy föddes den 10 november 2000, och fyller alltså 20 år i år.

Mackenzie Foy fick sitt stora genombrott i filmerna Breaking Dawn Part 1 och Breaking Dawn Part 2. Där spelar hon nämligen rollen som Renesmee Cullen – dotter till Isabella och Edward.

Efter sin medverkan i Twilight har Mackenzie bland annat synts i dramafilmen Wish You Well och Interstellar. Ett av hennes senaste projekt var som huvudrollsinnehavare i Disneys filmatisering av Nötknäpparen och de fyra världarna.

Förutom att arbeta som skådespelerska är Mackenzie även modell. Hon har bland annat arbetat för varumärken som Guess och Gap.

Foto: TT, Goldcrest Pictures

LÄS MER:

Minns du skådisarna i O.C.? Så ser de ut i dag

Minns du skådisarna i Mean Girls? Så ser de ut i dag

Minns du medlemmarna i A-Teens? Så lever de i dag

Annons