Minns du skådisarna i Twilight? Så ser de ut i dag

Minns du skådisarna i Twilight? Så ser de ut i dag

Mellan 2008 och 2012 var Edward Cullen, Isabella Swan och Jacob Black namnen på allas läppar. Men vad gör de egentligen i dag? Vi har svaren!
07 maj, 2020

För femton år sedan kom den första av fyra böcker i den romantiska vampyrserien Twilight. Sedan dess har verken sålts i miljontals exemplar världen över – och dessutom adapterats till film med bland andra Kristen Stewart och Robert Pattinson i huvudrollerna.

Den första filmen, Twilight, hade världspremiär i november 2008, året efter kom berättelsen New Moon, i juni 2010 kom Eclipse ­– och efterföljande två år kom Breaking Dawn Part 1 (2011) och Breaking Dawn Part 2 (2012).

Så, vad har egentligen hänt sedan dess? Vad gör huvudkaraktärerna i dag, och hur ser de ut? Kolla nedan:

​Robert Pattinson – Edward Cullen

​Robert Pattinson – Edward Cullen

Robert Pattinson föddes den 13 maj 1986, och är alltså 33 år i år.

Redan som liten arbetade Robert Pattinson som modell och skådespelare. Den första stora rollen fick han i Harry Potter och den flammande bägaren där han spelade Cedric Diggory. Det stora genombrottet kom dock när han intog rollen som Edward Cullen i filmserien Twilight.

Sedan dess har Robert Pattinson bland annat spelat i Remember Me och High Life. Ett av hans senaste projekt var som skådis i dramafilmen Waiting for the Barbarians.

Kristen Stewart – Isabella Swan

Kristen Stewart – Isabella Swan 

Kristen Stewart fyllde 30 år i april.

Kristen Stewarts första skådisjobb var som statist i Disneys The Thirteenth Year. Genombrottet kom 2002 i filmen Panic Room, och när Kristen intog rollen som Isabella Swan i Twilight blev hon känd för den stora massan.

Efter Twilight har Kristen bland annat spelat i Still Alice och Charlies änglar. Ett av hennes senaste skådisjobb var i actiondramat Underwater.

Taylor Lautner – Jacob Black

Taylor Lautner – Jacob Black

I år fyllde Taylor Lautner 28 år.

När Taylor Lautner var 13 år fick han en roll i komedifilmen Fullt hus igen. Det stora genombrottet kom dock ett par år senare, när han intog rollen som Jacob Black i den hyllade vampyrserien Twilight.

Sedan dess har Taylor bland annat spelat i Grown Ups 2 och Run the Tide. Ett av hans senaste jobb var som skådespelare i komediserien Cuckoo.

Mackenzie Foy – Renesmee Cullen

Mackenzie Foy – Renesmee Cullen 

Mackenzie Foy föddes den 10 november 2000, och fyller alltså 20 år i år.

Mackenzie Foy fick sitt stora genombrott i filmerna Breaking Dawn Part 1 och Breaking Dawn Part 2. Där spelar hon nämligen rollen som Renesmee Cullen – dotter till Isabella och Edward.

Efter sin medverkan i Twilight har Mackenzie bland annat synts i dramafilmen Wish You Well och Interstellar. Ett av hennes senaste projekt var som huvudrollsinnehavare i Disneys filmatisering av Nötknäpparen och de fyra världarna.

Förutom att arbeta som skådespelerska är Mackenzie även modell. Hon har bland annat arbetat för varumärken som Guess och Gap.

Foto: TT, Goldcrest Pictures

LÄS MER:

Minns du skådisarna i O.C.? Så ser de ut i dag

Minns du skådisarna i Mean Girls? Så ser de ut i dag

Minns du medlemmarna i A-Teens? Så lever de i dag