Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Millie Bobby Browns röda mattan-debut med Jake – och annat från Bafta 2022

14 mar, 2022 
AvSaga Pettersson
Millie Bobby Browns röda mattan-debut med Jake – och annat från Bafta 2022
Under söndagens Bafta-gala dök Millie Bobby Brown upp i sällskap av Jon Bon Jovis son Jake Bongiovi, efter månader av spekulationer kring deras dejtande.
Det, och en hel del annat hände under galan – här är några av nattens moments!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Bafta-galan 2022: Se kändisarna på röda mattanBrand logo
TV: Bafta-galan 2022: Se kändisarna på röda mattan

Galor är äntligen på tapeten igen! Efter många långa månader av pandemi och inställda evenemang kan vi äntligen samlas, och de årliga galorna som antingen har fått göras om eller ställas in helt är tillbaka!

Under natten till måndag var det dags för Bafta-galan, som förra året var virtuell. I år tog däremot film- och tv-stjärnorna plats i Royal Albert Hall i London.

Vi har samlat några av galans stora moments – som att Millie Bobby Brown (efter månader av spekulationer) gjorde röda mattan-debut med den ryktade pojkvännen som är, ingen mindre än, Jon Bon Jovis son Jake.

Millie Bobby Browns röda mattan-debut med killen

Ja, det har gått månader sedan vi först fick nys om att det skulle kunna vara annat än vänskap mellan Millie Bobby Brown och Jon Bon Jovis son Jake Bongiovi. Nu dök paret upp i varandras sällskap på röda mattan – och gjorde dejtandet officiellt! Gah, det är precis sånt här vi saknat under alla uteblivna galor och röda mattor!

Jake Bongiovi och Millie Bobby Brown var kärvänliga på röda mattan.
Jake Bongiovi och Millie Bobby Brown var kärvänliga på röda mattan.

Ukraina-krisen uppmärksammades på flera sätt

Det pågående kriget i Ukraina lämnar ingen oberörd, och har uppmärksammats under tillställningar världen över. Under Bafta skedde det fler gånger än en, som när galans host Rebel Wilson skulle välkomna Emilia Jones på scenen för att framföra Both sides now, med Joni Mitchell. Den som sett den Bafta-nominerade filmen CODA vet att det är den låten som Emilia Jones framför i slutet av filmen.

Annons

Med Emilia Jones på scen finns två personer som framför låttexten på teckenspråk, och Rebel Wilson förklarar att den framförs i både engelskt och amerikanskt teckenspråk, och säger då:

– Och lyckligtvis så är detta en markering till Putin i alla teckenspråk.

Benedict Cumberbatch bar blå och gula slag på sin kostym för Ukraina, och förklarade för reportrarna längst röda mattan:

– Det är en väldigt läskig och ledsam tid. Det här är en gest, och folk kan säga att det är menlöst, men det är vad jag kan göra ikväll.

En kvinna vann topp pris

Hurra, vi slutar väl aldrig glädjas över att kvinnor kammar hem stora priser – framför allt inte nu eftersom att knappt någon kvinnlig regissör var nominerad under galan 2020. Mer hoppfullt blev det under galan 2021 när Chloé Zhao vann pris för sitt jobb med Nomadland, och galan 2022 fortsätter i samma spår. Jane Campions The power of the dog blev årets film, och gjorde henne även till årets regissör.

Annons

Och på tal om vilka som prisades så kammade Joanna Scanlan hem pris för bästa kvinnliga huvudroll och Will Smith för bästa manliga.

Rebel Wilsons skämt om sin viktnedgång under galans öppning

Så, Rebel Wilson hostade galan och under öppningen av den rörde hon direkt vid ämnet viktnedgång för att slå borta alla spekulationer och allt tissel om det faktum att hon har gått ner i vikt, genom att dra ett vanligt hederligt skämt.

– Alla ba, varför har du gått ner i vikt? Jo, uppenbarligen var det för att få Robert Pattinsons uppmärksamhet.... Jag bara skojar, hörni. Jag har inte gått ner i vikt på grund av en kille. Som att jag skulle! Jag gjorde det för att få flera skådisroller. Jag är så exalterad över att jag äntligen kan spela den icke-roliga tjejen någon är intresserad av i en Adam Sandler-film.

Rebel Wilson
Rebel Wilson under galan.

Foto: TT

Se också: 7 gånger svenska Hollywood-kändisar nailat röda mattan-lookenBrand logo
Se också: 7 gånger svenska Hollywood-kändisar nailat röda mattan-looken
Annons