Millie Bobby Brown i intervju med ELLE: "Låt inget skilja dig från din familj"

Millie Bobby Brown i intervju med ELLE: "Låt inget skilja dig från din familj"

Kultserien Stranger things har gjort henne till stjärna över en natt och förändrat hennes liv. ELLE möter 14-åriga Millie Bobby Brown och pratar kändisskap, mode och hur många vänner man egentligen behöver.
06 februari, 2018

Av: Natalie Roterman

Fotograf: Lauren Dukoff

Unga, spansk-brittiska skådespelerskan Millie Bobby Browns framgångssaga är ett perfekt exempel på det. Hon föddes i Marbella, växte upp i England och flyttade till Orlando med familjen 2013. Av en slump gick hon på en teaterworkshop en lördag, för att fördriva tiden. Där blev hon upptäckt av en talangscout som sa till hennes föräldrar att ”Millie har instinkter som man inte kan lära sig”. De fick tipset att satsa i Hollywood, åkte dit och hade möten med flera barnskådespelaragenturer. Alla erbjöd Millie jobb och snart tog skådespelardrömmen fart på riktigt. Hon gjorde sin debut som en ung Alice i Underlandet i serien Once upon a time in wonderland. Därefter fick hon mindre roller i NCIS, Modern family och Grey’s anatomy.

Så småningom flyttade familjen tillbaka till brittiska kuststaden Bournemouth och i samma veva gjorde Millie en Skype-audition för Stranger things, serien som fick kultstatus över en natt. Samtidigt blev hon, då 12 år gammal, nytt ansikte i Calvin Klein 205W39NYC:s By appointment-kampanj.

– När jag förstod att jag faktiskt hade fått kampanjen skrek jag rakt ut. Jag sa ingenting till mamma först, utan ljög och sa att jag inte fått jobbet. Hon tyckte att det var tråkigt men sa att det skulle gå bättre nästa gång, berättar Millie.

Att vara känd är så märkligt, folk står och väntar på mig utanför hotellet när jag reser. Då tänker jag: Gå hem!

– När jag sedan berättade sanningen skrek både mamma, pappa, min bror och jag. Det var helt galet, ingen av oss visste vad vi höll på med, haha.

Men det är i och med Stranger things och rollen som Eleven, en mystisk ung tjej med telekinetiska krafter, som Millie har fått mest uppmärksamhet. Bland annat flera nomineringar, en SAG Award och närmare 10 miljoner följare på Instagram. Själv förstod hon hur mycket inflytande serien hade när hon märkte att mängder av unga tjejer klädde ut sig till hennes rollfigur på Halloween.

– Det känns helt galet! Att vara känd är så märkligt, folk står och väntar på mig utanför hotellet när jag reser. Då tänker jag: Gå hem! Jag är bara en normal människa … Visst kan jag vara lite galen ibland, men inget utöver det vanliga, säger hon och skrattar.

För att verkligen komma in i karaktären krävdes en ny frisyr, en förändring som Millie inte hade något emot.

– Jag skulle klippa det igen, helt klart. Jag älskar mitt korta hår. Det är annorlunda och jag hoppas kunna inspirera folk att göra sin grej och må bra.

När man hör Millie prata framstår hon som en person som är dubbelt så gammal. Hon är jordnära, mogen och sig själv. På frågan om vilket som är hennes bästa råd för att inte dras med i kändisskapet som ung skådis tvekar hon inte.

– Låt inget skilja dig från din familj! Låt inte din manager, agent eller ditt team göra precis vad de vill utan att fråga dina nära först. Det är så viktigt att göra familjen delaktig i alla lägen.

Jag ser inte riktigt poängen med att gå på röda mattan och visa massor av hud.

Hon är lika rak och tydlig när det gäller mode och vilket budskap hon vill förmedla med sina kläder, framför allt vid röda mattan-framträdanden.

– Nu för tiden vill många tjejer i min ålder visa mycket hud och går inte ut utan en massa smink. Jag har ingenting emot det, alla är olika. Men för mig känns det mer elegant med en tidlös stil. Audrey Hepburn, Lily Collins … Jag ser inte riktigt poängen med att gå på röda mattan och visa massor av hud, förklarar hon.

Hennes eget mest minnesvärda fashion moment var på årets Golden Globe-gala, där hon bar en silverklänning från Jenny Packham.

– Det är svårt att inte älska den klänningen.

Efter att andra säsongen av Stranger things haft premiär har det varit svårt att missa att Millie Bobby Brown är Hollywoods nya it-girl. Själv tycker hon att karaktären Eleven börjar mogna.

– I första säsongen testade hon sina krafter, lite som en uppvärmning. I andra säsongen blir det bara galet.

Snart tar Millie nästa stora karriärsteg – hon spelar en av huvudrollerna i Godzilla: Kings of monsters som har premiär 2019. Skådespelerskans popularitet och framgång är ett faktum och numera är det svårt för henne att gå på gatan utan att bli stoppad var tionde meter. Trots all uppståndelse, eller kanske på grund av den, har Millie inget behov av en stor kompiskrets.

– Folk behöver inte tycka synd om mig, jag mår bra, säger hon skämtsamt.

Hon fortsätter.

– Alla mina kompisar har massor av vänner. De är konstant i bråk och drama, det undviker jag helst. Jag kan räkna mina nära vänner på ena handens fingrar. Jag föredrar det framför massor av ”vänner” som inte gillar mig för den jag verkligen är utan bara bryr sig om den jag är på sociala medier.

Läs mer:

Loreen i stor intervju med ELLE: ”Jag älskar extremt hårt. Jag går i döden för de jag älskar.”

Millie Bobby Brown gjorde precis clear knee-jeansen coola

Rihanna i stor intervju med ELLE: Vill gärna utnyttja mina tuttar innan de beger sig söderut