Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Miley Cyrus sträcker ut en hand – vill utbilda DaBaby

06 aug, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
Miley Cyrus.
Efter att DaBaby uttalat sig hatiskt mot HTBQ-personer har flera artister gått ut och tagit avstånd från honom.
Miley Cyrus erbjuder sig att utbilda rapparen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Miley Cyrus — Från Hannah Montana till megastjärnaBrand logo
TV: Miley Cyrus — Från Hannah Montana till megastjärna

Det var på festivalen Rolling Loud i Miami som rapparen DaBaby uttalade sig homofobiskt och felaktigt om HIV och aids. Han ska bland annat ha sagt åt publiken att lysa med sina mobiler, förutom de som var HIV-positiva eller homosexuella män som haft sex i bilar på parkeringsplatser. Dessutom ska han ha hävdat att folk med HIV eller aids dör inom två till tre veckor.

Artisterna tar avstånd

Efter det växte kritiken mot rapparen, och flera artister gick ut och tog avstånd från honom och hans uttalande. Dua Lipa var en av dem. Han har tidigare samarbetat med honom på låten Levitating.

Annons

”Jag är förvånad och förskräckt över DaBabys kommentarer. Jag känner inte igen den här personen som den jag arbetat med” skrev Dua Lipa på Instagram story.

Jonathan Lyndale Kirk, eller DaBaby som är mer känd som.
Jonathan Lyndale Kirk, eller DaBaby som han är mer känd som.

”Jag vet att mina fans vet vart mitt hjärta ligger och att jag står till 100 procent med HTBQ-communityn. Vi måste hålla ihop för att bekämpa stigmatiseringen och okunnigheten runt HIV/AIDS.” fortsatte hon.

Även Madonna fördömde det hatiska orden, och rapparen petades från flera festivaler och spelningar som han skulle medverka på.

Annons

DaBaby har vid ett par tillfällen kommenterat uppståndelsen, och bett om ursäkt. Han har också skrivit att det varit jobbigt för honom att folk som han känner jobbat emot honom.

”Jag vill be om ursäkt till hbtq+-communityt för de sårande och triggande sakerna jag sa. Jag vill återigen be om ursäkt för mina felaktiga uttalanden om HIV/aids och jag vet att utbildning kring detta är viktigt”, skrev han tidigare i veckan samtidigt som han tackade alla som hört av sig till honom med syfte att informera honom.

Annons

Miley Cyrus uppmaning till DaBaby

Miley Cyrus är en av de som hellre ser att DaBaby får utbildning i ämnet än att han ska bli canceled.

”Som en stolt medlem av hbtqia+-communityt har jag dedikerat en stor del av mitt liv åt att uppmuntra kärlek, acceptans och öppensinnighet. Internet kan elda på mycket hat och ilska och är kärnan av cancel culture... men jag tror att det också kan vara en plats som är fylld av utbildning, diskussion, kommunikation och gemenskap”, skriver hon i ett inlägg på Instagram och fortsätter:

”Det är lättare att cancela någon än att hitta förlåtelse och medkänsla i oss själva eller ta sig tiden att ändra hjärtan och hjärnor. Det finns ingen mer plats för splittring om vi vill se framsteg! Kunskap är makt! Jag vet att jag fortfarande har mycket att lära”, skriver Miley Cyrus som också vänder sig direkt till DaBaby i bildtexten.

”Skulle älska att prata och se hur vi kan lära oss från varandra och hjälpa till att vara en del av att göra framtiden med rättvis och förstående”, skriver hon och uppmanar rapparen att kika på sina dm:s.

Foto: TT

TV: Se Disneystjärnorna då och nuBrand logo
TV: Se Disneystjärnorna då och nu

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons