Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Michelle Obama släpper podcast i samarbete med Spotify

16 jul, 2020 
Av
michelle obama
USA:s forne förste dam Michelle Obama släpper en podcast exklusivt för Spotify. Här är allt vi vet om projektet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tre år har gått sedan Michelle Obama, 56, och maken Barack, 58, lämnade Vita huset och sina jobb som USA:s förste dam respektive president. Sedan dess har de ägnat sig åt familjeliv med sina två barn, 22-åriga Malia och 19-åriga Sasha, samt åt att njuta av lugnet utanför maktens korridorer. Men de har inte bara vilat. Tvärtom har makarna Obama bland annat jobbat på att starta upp sitt egna produktionsbolag, Higher Ground, genom vilket Michelle nyligen släppte en dokumentärserie på Netflix.

I serien Becoming fick vi följa Michelle på hennes amerikanska bokturné för den bästsäljande memoaren med samma namn. Nu är det dags för nästa stora projekt, podden The Michelle Obama Podcast.

Hör Michelle Obamas ord

Det är på streamingtjänsten Spotify som podden kommer lanseras. Spotify startade som bekant i Sverige och har i dag närmare 300 miljoner användare världen över. I ett klipp på Youtube berättar Michelle själv om podden och vad vi kan förvänta oss av den:

Annons

– Min förhoppning är att den här poddserien kan vara en plats för att tillsammans utforska meningsfulla ämnen och sortera i de många frågor som vi kämpar med att besvara i våra egna liv, säger Michelle Obama. 

– Kanske främst av allt, så hoppas jag att podden ska hjälpa lyssnare att öppna upp för nya konversationer – svåra konversationer – med de personer som betyder allra mest för dem. För det är så vi bygger mer förståelse och empati gentemot varandra, säger hon.

Obamas mamma gästar

Varje avsnitt av The Michelle Obama Podcast kommer att fokusera på någon av de olika sorters relationer som vi har och som formar oss; med syskon, nära vänner, partners, föräldrar och mentorer. Men också om vår relation med oss själva och vår egen hälsa.

Annons

Podden kommer gästas av en rad spännande personer, som Michelle Obamas egen mamma Marian och bror Craig Robinson, den kände tv-profilen Conan O’Brien, affärskvinnan Valerie Jarett, journalisten Michele Norris och doktorn Sharon Malone MD.

Fler poddar, filmer och serier väntar

Makarna Obama har skrivit på ett avtal med Spotify som tillåter dem att producera ”en stor och varierad mängd originalpoddar” framöver. Produktionsbolaget har sedan tidigare signat en mångårig deal med Netflix där de ska producera tv-serier, långfilmer och dokumentärer. Allt sker med ambitionen om att bjuda på ”kraftfulla berättelser för att underhålla, informera och inspirera och att lyfta upp nya, varierande röster i underhållningsbranschen”. Vi kan med andra ord förvänta oss en hel del spännande innehåll från The Obamas framöver!

The Michelle Obama Podcast släpps på Spotify den 29 juli. Du kan redan nu gå in och trycka på följ-knappen Spotify, så kommer avsnitten att dyka upp i din spelare vart eftersom de släpps. Du hittar den här.

Foto: TT

LÄS MER:

Det här gör Sasha och Malia Obama idag – och så ser de ut

Exklusiv intervju med ELLE: Michelle Obama är fortfarande optimistisk

Michelle Obama bar svenskt i Globen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons