Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktips

Michelle Dockery från Downton Abbey – det visste du inte om henne...

02 jan, 2014 
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vi höll på att sätta knäcken i halsen när julavsnittet av Downton Abbey slutade på det mest dramatiska av sätt. I november, nästan ett år senare fick vi äntligen veta vad som händer med familjen Crawley i 1920-talets England.

I centrum står den stoiska lady Mary: familjens äldsta dotter som i säsongsavslutningen blev mamma till en son och som därmed säkrade att slottet stannar i Crawleys ägo. På senare har Michelle Dockery, som spelar lady Mary och som på sin fritid gärna ses klädd i Miu Miu, blivit en modefigur som tidningarna älskar. Visste ni detta om den 31-åriga skådespelerskan?

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

• Hon föddes i Essex, norr om London, och är den yngsta systern av tre. Till skillnad från lady Mary är Michelle Dockery född i en arbetarklassfamilj.

• Hon har gått i teaterskola sedan hon var barn. Under flera år arbetade hon extra i en snabbmats-restaurang för att ha råd med teaterlektioner.

Annons

• Hon debuterade i BBC-serien Fingersmith som sändes 2005. Förutom Downton Abbey har vi också sett henne i filmen Anna Karenina där hon spelade mot Keira Knightley.

• Till den berömda Costume institute gala på New Yorks Metropolitan museum kom Michelle Dockery förra året som Ralph Laurens gäst. Givetvis bar hon en klänning signerad den amerikanske modeskaparen. På 2013 års gala kom hon i en klänning från Burberry.

• Förutom att skådespela är hon också jazzsångerska som uppträtt på London jazz festival. Dessutom har hon gästat Elizabeth McGovern – som spelar lady Cora – på hennes skiva ihop med bandet Sadie and the Hotheads.

av TARA MOSHIZI

Annons