Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Mia Skäringers skrämmande upplevelse: "Är det så här jag ska dö?"

13 aug, 2019 
AvAnaïs González Cruz
I podcasten Skäringer & Mannheimer berättar Mia Skäringer om sommarens dramatiska incident.
Annons

Varje år semestrar komikern och skådespelerskan Mia Skäringer på samma italienska badort. Men den här sommaren skakades familjens resa av en livsfarlig händelse.

I podcasten Skäringer & Mannheimer, som hon har tillsammans med Anna Mannheimer, berättar hon nu om den skrämmande upplevelsen:

– Det här var det dummaste som jag någonsin gjort i hela mitt liv. Det var så dumt att jag nästan skäms för att berätta det nu.

Det var under en utflykt till en klippig badvik som 42-åringen bestämde sig för att ta ett dopp, trots att vågorna var mycket höga och varningsflaggan hissad. Av den anledningen var också badstegen förhängd med ett rött rep.

– Det betyder att här går du icke ner.

”Vågorna kommer från alla håll”

Mia, som dessutom hade 39 graders feber och åt mediciner, trotsade varningen och hoppade i vattnet ändå. Det gjorde även flera andra i hennes sällskap.

– Jag känner så fort jag hoppar i att det här, det var inte bra. Jag har ingen styrka alls i min kropp. Jag simmar och simmar men kommer ingenstans. Vågorna kommer från alla håll.

Annons

Komikern börjar då svälja vatten och inser att hon håller på att drunkna:

– Vad fan har jag gjort? Är det så här jag ska dö?

Samtidigt sveps en vännina iväg av vågorna och slås mot en bergsvägg. Då uppstår panik och badvakter larmas till platsen. I den stunden begriper Mia, som vid det här laget är hysterisk, att hon måste lugna ner sig:

– Nu skärper du till dig, sa jag till mig själv.

Efter många om och men lyckas hon flyta in till land med hjälp av sin make. Hennes väninna tar sig också till säkerhet, men händelsen har satt sina spår.

– Det tog en vecka att bearbeta detta trauma, säger Mia i podcasten.
Lyssna på hela podcastavsnittet här

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons