Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Met-galans oskrivna regler: Selfie- och rökförbud

07 maj, 2019 
Persilja är förbjudet eftersom att det kan fastna i tänderna, på inbjudningskorten står det att det är rökförbud och du ska som gäst inte använda din telefon. Met-galan har många oskrivna regler gästerna måste anpassa sig efter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

VIDEO: SE MET-GALANS MEST OFÖRGLÖMLIGA LOOKS 2019:

Oförglömliga looks från Met-galan 2019Brand logo
Oförglömliga looks från Met-galan 2019

Varje år den första måndagen i maj anordnar Metropolitan Museum of Art i New York, Met-galan, tillsammans med tidningen Vogue. Det här året gick galan av stapeln den 6 maj.

Galan är en av årets största modehändelser med ett nytt tema varje år. Årets tema är Camp: Notes on Fashion, den överdrivna, extravaganta och ofta humoristiska klädstilen. Men det finns mycket mer än klädkoden som du som gäst behöver anpassa dig efter.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Kim Kardashian tar en selfie
Foto: TT

Inga selfies

Redan 2015 rapporterade Page Six om att gästerna informerats om att det inte är tillåtet att använda sin telefon inne på galan – varken för foton eller sociala medier. Enligt en källa ska anledningen vara gästernas trygghet och ett sätt att njuta mer av eventet. Det här förbudet har dock brutits när Kylie Jenner tog en superselfie med en rad kändisar i en spegel i badrummet för två år sedan.

Annons

Använd helst inte telefonen alls

Enligt The New York post, berättade Sylvana Durett 2016, som tidigare planerade Met-galan, att Vogues chefredaktör, Anna Wintour, inte tycker om när folk tittar ner i sina telefoner. ”Hon gillar en middag där människor faktiskt pratar med varandra”. Därför övervakar personalen diskret telefonanvändandet bland gästerna. Är det någon som går över gränsen kan de få en påminnelse.

Åldergräns har införts

Förra året rapporterade Hollywood Reporter att arrangörer för galan bekräftat att det införts en åldersgräns på galan. Ett beslut ska ha tagits med motiveringen att det ”inte är ett passande evenemang för personer under 18”. Undantag kan dock göra för dem som går tillsammans med sina föräldrar.

Kändisar som röker på MET-galan

Det är rökförbud

Konst mår inte bra av cigarettrök. Därför blev det sura miner under  galan 2017 när bilder spreds på hur flera kändisar (som Bella Hadid och Paris Jackson) tog en cigg på toaletten (dubbelt dåligt dessutom, att fota det hela och använda sociala medier). Enligt The New York post står det numera på inbjudningskorten att rökning är förbjudet.

Annons

Ingen persilja

Persilja tillhör en av de saker som är förbjudna att servera under galan. Det uppger en källa till New York post som tidigare varit anställd på Vogue. Anledningen ska vara att det kan fastna i tänderna. Lök och vitlök får inte heller serveras med tanke på folks andedräkter.

Beyoncé metgalan
Foto: TT

Tacka inte nej

Att gå på galan är inte gratis, tvärt om. Om du skulle få den exklusiva inbjudan får du räkna med att betala omkring 30 000 dollar för en biljett. Tackar du nej till din inbjudan är du inte välkommen igen, om du inte är superkänd, uppger en källa till Page Six.

Publicisterna får stanna hemma

Till skillnad från Oscarsgalan så får i princip inga publicister närvara under röda mattan eller inne på galan, enligt Page Six. Det här innebär att de kända gästerna inte kan få samma guidning kring intervjuer eller fotomöjligheter, utan måste klara sig mer på egen hand.

Läs mer:

14 kändisar som missade temat på Met-galan 2019

Amy Schumer kraschade Met-galan i mjukisar innan sin förlossning

Met-galan 2019: Här är stjärnorna på röda mattan

Årets beautytrend på Met-galan: De extrema fransarna

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons