Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Met-galan 2022: Nattens stora snackisar

03 maj, 2022 
AvElin Jonsson
met-galan 2022 detta hände
Glitter och glamour på Metropolitan Museum of Art när Vogue bjuder in kändisarna på världens typ största modefest. Detta hände under natten!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
MET-galan 2022Brand logo
MET-galan 2022

Då var det så dags igen!

Även i år har Vogues chefredaktör Anna Wintour bjudit in kändiseliten till festen som markerar starten för Metropolitan Museum of Arts kostym- och modeavdelnings årliga modeutställning.

Årets tema för designerna att tolka var en uppföljning av förra årets hyllning till amerikanskt mode: In America: An Anthology of Fashion.

Här är några godbitar från nattens Met-gala!

Blake Livelys förvandling

Blake Lively och maken Ryan Reynolds var galans värdpar tillsammans med skådespelarna Regina King och Lin-Manuel Miranda. Och när Blake Lively anlände till galan var hon klädd i en galaklänning med lyster av rosé och guld prydd med en stor rosett vid höften, signerad Atelier Versace. Hon toppade av hela looken med ett par långa örhängen i grönt och rosa från Lorraine Schwartz, ett par handskar i roséguld och en glittrig tiara.

Annons

Men när hon skulle bestiga den så välkända trappan kom assistenterna och knöt upp den stora rosetten och ut faller ett långt blågrönt släp som låg dolt vid rosetten, och vips så hade Blake Lively en helt ny look. Maken Ryan Reynolds stod häpet vid sidan av och klappade händerna.

Annons

Kim Kardashian i Marilyn Monroes ikoniska blåsa

En blond Kim Kardashian kom tillsammans med sin Pete Davidson. Galan till äran hade hon fått låna en av Marilyn Monroes mest ikoniska blåsor – nämligen Happy Birthday, Mr. President-klänningen hon bar 1962 när hon sjöng för president John F. Kennedy. Klänningen har tidigare visats upp på Ripley's Believe It or Not! i Orlando, Florida, och glittret vi ser består av 6000 handsydda kristaller, av ingen mindre än kostymdesignern Jean Louis. Kim Kardashian valde att matcha klänningen med ett par diamantörhängen och en päls. Inte bara det, hon berättade under galans gång att hon veckorna innan Met avstod både socker och kolhydrater för att komma in i blåsan som för övrig är en av världens dyraste klänningar .

– Det var verkligen en utmaning, men jag ville ju verkligen komma in i den, förklarar Kim Kardashian till Vogue samtidigt som hon gör klart att hon gick ner en sisådär tre, fyra kilo. Hon gjorde även klart att hon efter galan skulle fira med både pizza och donuts på hotellet.

Annons

Mor och dotter Moss

Det har varit ett händelserikt år för Lila Moss, hon frontade brittiska Vogues omslag nu i maj och under natten gjorde hon in debut på Met-galan. Hon valde att klä sig i en transparent dress från Burberry och hennes dejt för aftonen var ingen mindre än mamma Kate Moss, också iklädd Burberry. Och visst gjorde de entré.

– Min outfit är modern och känns ung samtidigt som den är både elegant och chic, säger Lila Moss till Vogue.

– Paletten är klassisk Burberry, och utsmyckningarna ger klänningen den extravaganta udden som jag tycker verkligen sticker ut, fortsatte hon.

Annons

Systrarna Hadid rockar lack och läder

Modellsystrarna Gigi och Bella Hadid har beträtt Met-galans röda mattor förr, och som vanligt tog de trappan med storm även detta år. Gigi Hadid valde att kliva i ett par djupt röda latexbyxor med matchande boots och korsett. Det hela toppades av med livets största jacka i rött. Allt från Atelier Versace, givetvis.

Syster Bella Hadids look hade en liknande vibe, men än lite mer BDSM-liknande. I en kroppsdräkt av både spets och läder från Burberry dök hon upp på Met-galan.

Annons

Khloé Kardashian på galan för första gången

ALLA Kardashian-systrarna var på plats. Varför är det en big deal, undrar ni kanske? Säg en gala eller happening som Kardashian-klanen inte är inbjuden till. Men, faktum är att Khloé Kardashian är den i systerskaran som inte befunnit sig alls på Met-galan tidigare. Och ryktet säger att hon aldrig varit inbjuden till galan. Anledningen till att Anna Wintour ska ha skippat henne på inbjudningslistan sägs vara på grund av att Khloé inte har varit tillräckligt känd.

Annons

Något som enligt Khloé Kardashian inte alls stämmer. Förra året skrev hon på Twitter att ryktena ”absolut INTE var sanna”. Nå väl, nu är hon hur som helst där – bland alla andra celebriteter i otroliga looks.

Shawn Mendez och Camila Cabello post-break up

Att springa in i sitt ex är väl sällan särskilt kul? Men inte kan man väl skippa årets gala för det! Shawn Mendez och Camila Cabello gjorde slut förra året, och under nattens gala befann sig båda två på plats. Förra året skred de fram längst röda mattan ihop, i september 2021. Annat blev det så klart i år – nu kom de båda solo.

Annons

Exakt hur mötet mellan dem blev under galan har vi dessvärre inga detaljer om, men enligt festfixaren Eaddy Kiernan så är de väldigt noggranna när de tänker ut var de ska placera kändisarna under Met-galan.

”… och vi försöker se till att ingen blir tvungen att sitta och stirra in i ögonen på en gammal flamma”, berättar hon för Vogue.

Så, troligtvis hamnade inte Shawn och Camila mittemot varandra under tillställningen.

Kaia Gerber och Austin Butlers gala-debut ihop

Vi fick också se par som gjorde sin gala-debut ihop! Ett av dem var Kaia Gerber och Austin Butler. I slutet av 2021 började det ryktas om att Kaia och Austin fattat tycke för varandra, efter att de setts på en yogaklass ihop – och på flygplatsen i LA. Och ja, ryktet verkar stämma! Vi kan väl alla hålla med om att Kaia och Austin var urgulliga ihop?

Annons

Jared Leto blandades ihop med svenske Fredrik Robertsson

Flera medier bland andra New York Times, enligt Cosmopolitan, blandade ihop den väl uppklädde Fredrik Robertsson, som titulerar sig som creative director och modesamlare, med Hollywoodskådisen Jared Leto. När svensken Fredrik Robertsson anlände till den så högt eftertraktade Met-galan twittrade The New York Times att det var Jared Leto.

”Correction: An earlier tweet misidentified Fredrik Robertsson as Jared Leto. We have deleted the incorrect tweet.”, lät de meddela efter de fått reda på sin tabbe.

Annons

– Det var några timmars förvirring där, säger Fredrik Robertsson i Nyhetsmorgon när han måste förklara situationen för tittarna hemma i Sverige.

– Jared Leto kom fram till mig senare och bara: ”They think I am you!”, skrattar han och förklarar att problemet uppstod hos de stora bildbyråerna som misstog honom för den stora skådisen.

Och bildbyråernas lilla tabbe plockades senare upp av andra stora amerikanska medier, vilket gjorde att svensken nu är viral!

Vem är vem? Svar: Jared Leto till vänster, och svenske Fredrik Robertsson till höger!

Foto: TT/Instagram

Annons