Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Met-galan 2021: Nattens stora snackisar

14 sep, 2021 
AvElin Jonsson
the met gala 2021, det här hände!
Under natten gick årets stora modeevent tillika kändisfest Met-galan av stapeln. Efter ett års pandemi-paus var det många som längtat efter att äntra röda mattan med stil.
Här är galans viktigaste snackisar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Met-galan – looksen vi minnsBrand logo
Met-galan – looksen vi minns

Vanligtvis brukar vi se kändisarna kliva omkring uppklädda till tänderna i sina otroliga outfits på Met-galan under våren, men denna gång sköt man på galejet på grund av den rådande pandemin. Och under natten var det då dags! I den ena vackra kreationen efter den andra fick kändisarnas kändisar visa upp sig framför kamerorna vid trappan på Metropolitan Museum of Art.

Met-galan 2021: Det här hände

Hela grejen med den kändistäta galan är att samla in pengar till Metropolitans kostym- och modeavdelning och eventet arrangeras tillsammans med Vogue. Precis som varje år hade galan ett tema som gästerna skulle klä sig efter, och årets tema var: In America: A Lexicon of Fashion. Och här har vi samlat kvällens mest minnesvärda händelser!

Annons

Generation Z ledde hela galan

Kvällens gala leddes av artisten Billie Eilish, skådisen Timothée Chalamet, poeten Amanda Gorman och tennisstjärnan Naomi Osaka – ingen över 25 år! Dessa fyra är den yngsta grupp som lett galan och Vogue slog innan galan fast att alla fyra på sitt sätt bryter barriärer, omfamnar individualism och att de ”satt ett tydligt spår inom mode” tidigt i sina karriärer. Och 19-åriga Billie Eilish blir därmed den absolut yngsta någonsin att axla det ärofyllda uppdraget.

billie eilish på met-gatan 2021
I en tylldröm från Oscar de la Renta skred Billie Eilish fram över röda mattan.

Amanda Gorman som förtrollade hela världen med sin dikt The hill we climb under nuvarande Joe Bidens presidentinstallation berättade innan om känslan inför uppdraget på Met-galan:

Annons

– Jag känner mig som en förstaårselev på en fest för dem som går i trean, ni vet? Typ som att jag precis kom hit. Mitt liv förändrades precis nyligen, och alla andra här är på toppen av sin karriär, så jag försöker bara absorbera vad det egentligen innebär. Att få chansen att stå bredvid deras storhet, förklarade Amanda Gorman enligt People.

Till kvällen hade hon klätt upp sig i indigo och ville representera en modern Frihetsgudinna, och hennes clutch var formad som en bok graverad med orden: ”Give Me Your Tired”, en referens till den dikt som står inskriven längst ner på statyn.

– Jag tror att amerikanskt mode befinner sig vid ett vägskäl i världen, sa Gorman strax innan hon försvann in på middagen på galan.

Amanda Gorman i vera wang
Amanda Gorman valde en blå blåsa från Vera Wang dagen till ära.
Naomi Osaka
Naomi Osaka valde att slå samman både sitt japanska och haitiska arv i en kreation av Louis Vuitton. De veckade ärmarna osar karneval, och det röda bandet över kjolen påminner om bandet på en kimono.
Annons

Jennifer Lopez och Ben Afflecks hångel

Vad är väl en dag som går förbi utan den senaste uppdateringen av Bennifer? Och latest news nu är att de nygamla turturduvorna till kärlekspar skapade stort ståhej när de för andra gången på kort tid klev fram tillsammans på röda mattan för att denna gång hångla upp varandra. Med sina ansiktsmasker (och Ralph Lauren-outfits) på!

jennifer lopez ben affleck hånglar på met-galan 2021 framför en vägg av gräs.
En smittfriare typ av kyss!

Gigi Hadid föredrar att snubbla snabbt

När mannekängproffset Gigi Hadid skulle snurra runt lite för att visa upp sin vackra skrud från Prada för fotograferna snubblade hon till – om än bara mycket lite. Det hela fastnade såklart på film, i klippet gör modellen klart att det är bättre att man snubblar till tidigt på kvällen, för då har man som fått det ur världen!

Annons

Kvällens gullchock: Rihanna och ASAP Rocky

Efter år av tissel och tassel började spekulationerna om att vännerna Rihanna och ASAP Rocky hade blivit ett par florera på allvar vintern 2020. Och bara ett halvår efter stod det klart att så var fallet. ASAP Rocky berättade i en intervju att Rihanna var ”den rätta”:

– Jag tror på att när du hittar den rätte, då vet du. Hon är The One, mitt livs kärlek, min lady, sa han till GQ Magazine. Och nu får vi då se hur söta dem är tillsammans på röda mattan. Rihanna i svart, och ASAP Rocky i (till en början) väldigt färgglatt.

rihanna och asap rocky innan middagen på galan.
Rihanna and A$AP Rocky visar upp sig på röda mattan. Hon i Balenciaga, han i ERL:s vårkollektion.
asap rocky och rihanna på met 2021
Det färgglada plädliknande skynket lät ASAP rocky snart falla till marken för att matcha sin Rihanna i svart kostym.
Annons

Lil Nas X gjorde en Lady Gaga

Lil Nas X dök inte bara upp på Met-galan, han skapade en egen show! För precis som Lady Gaga 2019, hade Lil Nas X förberett sin utstyrsel med flera looks.

När han först ska bege sig till mattan för fotografering bär han en guldmantel, vilka två män får plocka bort från hans axlar. Då får vi se Lil Nas X i en guldrustning som sedan strippas ner till (hör och häpna) ännu ett lager av guld, denna gång en form av guldigt underställ. Allt signerat Versace.

lil nas x outfitt byte på met-galan i år
Lil Nas X visar att lager på lager (av guld) är hetare än hett.

Lil Nas X homage till Lady Gaga

lady gaga met-galan rosa outfits strippas ner till bara underkläderna 2019.
Lady Gaga valde förvisso att plocka bort ytterligare ett lager under Met-galan 2019!
Annons

Cara Delevingnes tydliga budskap

Modellen klev fram längs röda mattan iklädd en vit skottsäker väst med orden “Peg the Patriarchy”, designad av Diors Maria Grazia Chiuri.

– Det handlar om kvinnans kamp, jämlikhet mellan könen – alltså typ ”Stick it to the man” liksom, förklarade Cara Delevingne under fotograferingen.

cara delevingne under metgalan 2021, iklädd modekläder med budskap.
Cara Delevingne vill sätta patriarkatet på plats.

Alexandria Ocasio-Cortez hade också något att säga

Den amerikanska politikern och aktivisten Alexandria Ocasio-Cortez som ofta går under initialerna AOC valde en vitt blåsa med blodröd text. ”TAX THE RICH”, löd den amerikanska demokratens tydliga budskap.

Annons
AOCs klänning med budskapet - de rika ska beskattas på Met-galan 2021.
AOC representerar delstaten New Yorks 14:e distrikt i USA:s representanthus för Demokratiska partiet sedan januari 2019.

Under galan var det fler som ville passa på att sprida budskap genom att tydligt visa upp åsikter på sina kläder. Även demokraten Carolyn Maloney slog ett slag för feminismen. På sin galaklädsel stod skrivet: ”Equal Rights for Women”.

Carolyn Maloneys statment dress.
”Runt om i landet är kvinnors rättigheter under attack. Jag har länge använt mig av mode som en kraft att förändra”, twittrade Maloney i samma veva som galan.

Kim Kardashian goes under cover – och vem var hennes dejt?

Demna Gvasalia och kim kardashian på met-galan 2021
Många trodde att Kim Kardashians plus one var ex-maken Kanye West. Men så var inte fallet.

Kim Kardashian sparade tid på hår och makeup och dök upp på galan iklädd svart från topp till tå, i Balenciaga. Många trodde till en början att mannen vid hennes sida var Kanye West, men så var inte fallet. Det var Balenciagas designer Demna Gvasalia som var hennes +1.

Kim Kardashian attendade Met-galan med dolt ansikte, i en variant av den heltäckande looken hon burit flera gånger den senaste tiden.

Foto: TT/Instagram

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons